Astro-agenda van 23 tot 29 september: maak je klaar voor de start van het Weegschaalseizoen

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 23 september

We starten de week met de start van het Weegschaalseizoen! En dat betekent ook de start van de astronomische herfst! Ondanks het shitty weer, zijn het toch ook weer fijne momenten om te genieten van thuis, het rustiger aan te doen en te leren niet te vechten tegen het weer en de wind, maar je er door te laten vervoeren.

De komende maand gaan we werken aan deze kalmere mindset met het Weegschaalseizoen. Daarnaast komt de focus te liggen in het aanbrengen van harmonie in bestaande relaties maar ook het connecten met anderen. Een fijne maand om in het herfstritme te komen!

Lees ook: Chinese astrologie uitgelegd (en bekijk welk dier jij bent)

De maan staat nog in het sterrenbeeld Kreeft waarin we nog een drang ervaren naar orde en structuur. Goed moment om deze energie te gebruiken om de komende dagen vooruit te plannen, want met de energie van Leeuw en Maagd kunnen deze dagen wel eens chaotischer zijn dan gepland.

Dinsdag 24 september & woensdag 25 september

Met de shift van maan naar Leeuw wordt het tijd om wakker te worden! Geniet van de mensen om je heen, gebruik je talenten (en durf die te laten zien) en wees het middelpunt. Na al jouw harde werken, mag ook jouw leuke karakter gezien worden. En dat hoeft echt niet met een knal, maar kan ook door gesprekken aan te knopen die je normaal niet zou voeren.

Lees ook: Astro burn: alles wat je liever níét wilt weten over jouw sterrenbeeld

Communiceer, lach, maak grappen en voel je in je element! De chaos die je kan voelen, gaat met een nieuwe shift weer over!

Donderdag 26 september  & vrijdag 27 september

Na de chaotische, maar vrolijke en out going energie van maan in Leeuw, werken we nu met serieuzere energie. Maagd focust zich niet op het emotionele maar juist op het praktische.

In plaats van het grotere plaatje ziet Maagd juist de fijnere details. Fijne energie om je te focussen op oplossingen en de dingen die af moeten de komende tijd! Onze emoties zullen we iets meer onderdrukken, zeker omdat je je meer kan gaan verliezen in alle taken die je gedaan wilt krijgen.

Ook leuk: Astrologie is meer dan je sterrenbeeld: dit is je maanteken (en nóg een belangrijk teken)

Zaterdag 28 september & zondag 29 september

Vandaag ervaren we extra sterke drang naar harmonie en balans met de shift van maan naar Weegschaal. Met de shift maakt de maan zich tegelijkertijd klaar voor de nieuwe maan vandaag.

De maan heeft de afgelopen dagen haar maancyclus bijna afgerond en sluit dat af met een stukje duisternis.

Door de schone lei ontstaat een nieuwe start voor de komende weken waarin de focus dus net als de zon komt te liggen op het streven naar balans. En we weten allemaal dat deze reis naar balans oneindig is.

Emotioneel, relationeel maar ook fysiek gezien zijn we de balans makkelijk kwijt. Met het starten van de herfstperiode is het daarom goed om je klaar te maken voor de donkere en rustigere maanden die er aan komen. Werk aan de relaties om je heen en wees het licht voor anderen!

De Maannomade werkt als wetenschapper én schrijft op Bedrock over moderne astrologie. Want, zegt ze, door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer over astrologie?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Astro-agenda van 23 tot 29 september: maak je klaar voor de start van het Weegschaalseizoen
Sluiten