Maannomade
Maannomade Spirituality 29 apr 2019

De astrologie agenda van 29 april – 5 mei: de maan in Vissen (je wilt het rustig aan doen)

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade. Ze vertelt wat ons deze week te wachten staat.

Maandag 29 april

We beginnen de week met de maan die nog steeds heel fijn in Vissen staat. De dromerige sfeer is perfect voor het weekend, maar iets minder voor de maandag waar we eigenlijk graag zouden willen gaan knallen. Zie het als een fijn moment om rustig de week te beginnen.

Dinsdag 30 april

Tijd voor nog een retrograde. Gelukkig niet zo’n heftige als de Mercurius retrograde maar nu is het Saturnus. Saturnus wordt gezien als de planeet van discipline, structuur en verantwoordelijkheid. Eigenlijk alles wat je als kind verschrikkelijk vond en waar je nu mee moet dealen. Helaas staat de retrograde tot september, wat betekent dat we de hele zomer herinnerd worden aan structuur, verantwoordelijkheden en alle andere verschrikkingen die we liever vergeten.

Saturnus staat al een tijdje in Steenbok en gaat daar ook zijn retrograde periode mee in. Door de retrograde worden we even met onze neus op onze verantwoordelijkheden gedrukt. We zien er vast een paar over het oog die we een tijdje links hebben laten liggen. We kunnen ons overweldigd voelen door de verantwoordelijkheden en taken die we al hebben. Maar weet, hard work pays off! Die karma geeft Saturnus je dan wel weer.

Must read: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Woensdag en donderdag 1-2 mei

Nu we de druk van Saturnus beginnen te voelen, is de maan in Ram daar om ons de komende 2 dagen een handje te helpen. Met Ram krijgen we zin om projecten aan te pakken, zijn we vurig, hebben veel energie en willen we knallen. We zijn niet bang om nu over grenzen te gaan en kunnen zelf een beetje roekeloos zijn. Let wel op dat je jezelf niet gaat overwerken, daar heeft écht niemand wat aan. Vanaf donderdag is de energie van de maan zich aan het versterken omdat de nieuwe maan er bijna aankomt.

Vrijdag 3 mei

Na het knallende werk verschuift onze aandacht naar het vasthouden van de projecten op de lange termijn. Maan in Stier zorgt ervoor dat we in plaats van korte termijn nu juist naar de lange termijn gaan werken. Daarnaast hechten we extra waarde aan comfort, dus gun jezelf na het harde werk een lekker wijntje of een avondje Netflix. Dit zijn onze favoriete Netflix-series van de laatste tijd!

Zaterdag en zondag 4 mei

We starten een nieuwe maancyclus met de nieuwe maan in Stier. De energie van de maan is op haar sterkst tijdens zowel de nieuwe maan als de volle maan. Niet gek als je slecht slaapt, je vermoeid of onrustig voelt. De maan is nu tijdelijk donker en we zien deze periode eigenlijk als een nieuwe lei. Goed begin om te gaan werken aan de Saturnus issue’s die op zijn komen borrelen.

Met de nieuwe maan in Stier ligt de focus op veiligheid, comfort en stabiliteit. We worden eraan herinnerd dat het belangrijk is om datgeen je lief hebt, te beschermen maar dat stabiliteit ondanks alles belangrijk is. Dit down to earth sterrenbeeld is moervast en koppig, net als de energie die we gaan voelen.

Succes!

Meer over astrologie?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
De astrologie agenda van 29 april – 5 mei: de maan in Vissen (je wilt het rustig aan doen)
Sluiten