Maannomade
Maannomade Spirituality 19 aug 2019

Astrologie-agenda van 19 tot 25 augustus: verwacht de energie en de drive van Ram

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 19 augustus

Na de chaos van vorige week en het emotionelere weekend, zal de transitie van Maan naar Ram nieuwe energie leveren als eerste sterrenbeeld van een nieuwe cyclus. Na de dromerige en heftige energie van Vissen is het tijd om afstand te nemen en je focus te verleggen naar nieuwe mogelijkheden.

Ram heeft een ongelooflijke drive naar nieuwe mogelijkheden en zal zich voor de volle 150 procent inzetten om hier mee te gaan starten. Met maan in Ram ervaren we meer focus en enthousiasme, een soort nieuwe energie dat niet kan wachten. Bijt je vast in nieuwe projecten of mogelijkheden en durf de risco’s te nemen die je normaal vermijdt. Met Ram kan je alles!

Woensdag 21 augustus & donderdag 22 augustus

En zoals het na elke piek gaat, ervaren we ook even rustiger vaarwater na de energie van maan in Ram. Met de transitie van maan naar sterrenbeeld Stier is het tijd om het rustiger aan te doen en te leren genieten. Genieten van rustiger aan doen (meer in het moment zijn), mooie dingen en lekkernijen om je heen. Maar ook paar dagen om te leren focussen op de projecten waar je iets harder aan moet werken om er ook wat aan de lange termijn aan te hebben. Stier heeft een lange adem en weet zich juist als een pitbull in projecten te bijten die veel energie kosten en door zijn standvastigheid laat die zich echt niet uit het veld slaan. Pas wel op voor de koppigheid die Stier met zich mee kan brengen, want jouw mening is niet altijd de beste mening.

Lees ook: Astrologie is meer dan je sterrenbeeld: dit is je maanteken (en nóg een belangrijk teken)

De standvastige en relaxte houding van maan in Stier komt ook van pas in de volgende transitie. Met de transitie van liefdesplaneet Venus naar de geordende Maagd, ervaren we komende weken meer behoefte aan structuur in onze relaties. Een tijd waarin we zelf onze gevoelens duidelijker willen uiten en willen kijken naar datgene dat ons échte waardering en liefde geeft. Maar dat gaat wel op een heel eigen manier. Want ja, de praktische kant van Maagd overheerst toch wel de uberromantische en vriendelijke kant die Leeuw met zich mee bracht. Het uiten van onze liefde gaat nu echt puur door praktische dingen, zoals elkaar helpen met de afwas of een kopje thee brengen. Ook voor vrienden zal dit niet de meest gezellige tijd zijn, maar wel een tijd waarin je altijd voor elkaar klaar staat om te helpen met de kleinste dingen.

Voor startende liefdes kan dit het moment zijn om er wel of niet voor te gaan. Maagd wil duidelijkheid en orde, en dat geldt ook zeker voor de liefde. Ga na waar je staat en maak een plan om verder te komen of om juist te besluiten dat dit het niet waard is. Want door de kritische oog van Maagd wordt ook de liefde onder een vergrootglas gelegd.

Vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus

Met de transitie van zon naar Maagd, ervaren we allemaal de komende 4 weken meer orde en stabiliteit. In tegenstelling tot de spontane uitspattingen van Leeuw, chaotische energie en veel aandacht, gaat de focus de komende 4 weken liggen op het aanbrengen van orde en in stilte hard werken. Tijd voor meer stabiliteit, geen onverwachte situaties meer en meer rust. Behalve in je hoofd, want overdenken en perfectionisme liggen op de loer.

Ondanks de behoefte aan praktische zaken, zullen we met maan in Tweelingen ook meer open staan voor connecties met anderen. Extra fijn voor Venus in Maagd om te gaan werken aan je connecties. Met Maan in Tweelingen wordt het tijd voor wat luchtigheid in de vorm van gezelschap, koetjes en kalfjes gesprekken en behoefte aan nieuwigheid. Nieuwe kennis, nieuwe mensen en nieuwe ervaringen en dus een extra lekker begin van je weekend. Praat tijdens de VrijMiBo met collega’s van andere afdelingen, verander spontaan je weekendritme of ga overwhelm jezelf met alle kennis die op Youtube staat….

Zondag 25 augustus

Na de spontane en gezellige overdose van Tweelingen, wordt het met Maan in Kreeft tijd voor jezelf en je thuis. Een periode waarin onze emoties weer boven komen drijven die we de afgelopen dagen een beetje voor bij zijn gelopen en waar we nu tegen aan lijken te lopen. Zorg voor rust en comfort bij de mensen die dichtbij je staan en laat je gevoelens spreken en leiden. Geniet nog even van de energie en comfort van thuis voordat weer een nieuwe week voor de deur staat!

De Maannomade schrijft op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Meer astrologie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Astrologie-agenda van 19 tot 25 augustus: verwacht de energie en de drive van Ram
Sluiten