Maannomade
Maannomade Spirituality 13 mei 2019

Je nieuwste agenda van 13 tot 19 mei: de moods die kan je verwachten volgens de astrologie

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade. Ze vertelt wat ons deze week te wachten staat.

Maandag 13 mei

Na het weekend is het met de maan in Maagd weer tijd om orde op zaken te stellen. Het is misschien wel de beste energie om de week mee te beginnen, want de focus ligt op (hard) werken, praktisch verder komen en organiseren. Ruim je bureau (of bureaublad) eens goed op, spit je documenten door, ruim je huis op (bijvoorbeeld met deze handige tips) en creëer overzicht. Maagd is praktisch dus we hebben op dit moment even geen tijd om te dealen met onze emoties en dat kan ons geïrriteerd maken. Socializen kost vandaag meer moeite dan normaal…. Relax, je kan je nu gaan storten op het alle klusjes die gedaan moeten worden.

Dinsdag 14 mei

We stellen de balans weer op met Weegschaal, zeker na al die workflow van Maagd…. Naast hard werken is het ook belangrijk om tijd vrij te maken voor alle lieve mensen om je heen en met de energie van Weegschaal wordt dat weer flink duidelijk. Tijd voor herstel en weer tijd met anderen besteden of om juist discussies en problemen op te lossen. We voelen ons charmant, zachtaardig maar ook creatief!

Lees ook: De energie van de maan: zo werk je ermee

Woensdag 15 mei

Venus, ook wel de luxepoes, zal de komende weken in Stier verblijven. De planeet die heerst over de manier waarop we liefhebben maar ook over alle fijne dingen waar wij van genieten verplaatst zich naar Stier, het sterrenbeeld waar ze zich thuis voelt. Ook Stier houdt namelijk van luxe en comfort, maar is daar wel weer praktischer voor en richt zijn energie op de lange termijn. De comfort zal zich de komende weken gaan uiten in het veilig voelen in onze relaties en het zeker stellen van onze emoties. Pas wel op, jaloezie ligt op de loer… Maar goed, ook de sensualiteit zal een boost krijgen met deze 2 love birds en dat vindt natuurlijk niemand erg.

Dompel jezelf onder in sensualiteit en comfort en geniet van de energie! Daarnaast rulen ze beiden ook over financiën, met de lange termijnplanning van Stier is het goed om te kijken naar de mogelijkheden om ook jouw geld te laten werken. Beleggen is namelijk écht niet alleen een mannending.

Donderdag 16 mei

Niet alleen Venus verschuift, maar ook haar mannelijke tegenstander Mars. Mars kennen wij niet alleen van die lekkere chocoladerepen maar ook als de planeet van actie, energie, verlangen en onze rauwe instincten zoals agressie maar ook seksuele verlangens. Deze directe planeet die zonder na te denken reageert, verschuift nu naar sterrenbeeld Kreeft, een mega tegenpool. Kreeft is namelijk juist gevoelig en denkt vooral heel goed na voordat ze reageert. Dit gaat wrijving geven die we zullen merken en waarschijnlijk ook thuis omdat Kreeft geassocieerd wordt met thuis, familie en het gezin. Grote kans op emoties die je opkropt (want je wilt iedereen om je heen beschermen) en die plots tot uiting komen (omdat Mars roet in het eten gooit).

Benieuwd naar je mood van vorige week? Wellicht kwam het hierdoor: De astro-agenda van 6 tot 12 mei: een week van duidelijkheid en socializen

Het voordeel is wel dat de planeet van actie je ook helpt om stappen te nemen om je emotioneel beter te voelen, Mars heeft lak aan iedereen en kan je helpen het verleden achter je te laten. Met de maan in Schorpioen (tot zaterdag!) hebben we een aantal dagen om onze emoties en gedachten onder een vergrootglas te leggen en te gaan kijken waar het schuurt. Geheimen en wegstoppen van emoties bestaan niet meer en zeker met de durf van Mars kan het een goed moment zijn om te kijken wat je verder helpt en wat je écht achter je moet gaan laten.

Zaterdag 18 mei

We werken nu al een paar dagen met pittige energie en vandaag is haar hoogtepunt tijdens de volle maan in Schorpioen. De energie wordt extra sterk en nu worden we echt met onze neus op de feiten gedrukt. Volle manen zijn altijd pittig omdat we nu de tegenstrijdige energieën van zowel de zon als de maan voelen maar met Schorpioen is dit nog maar het tipje van de ijsberg. Laat de golf van emoties nu over je heen komen, doe het rustig aan, neem een lekker bad of warme douche en sta stil bij wat over je heen komt. Meditatie en een fijne yogales zullen je erdoor heen helpen!

Zondag 19 mei

Tijd voor onze zoektocht naar vrijheid en optimisme met de maan in Boogschutter. Dit vrolijke teken zorgt voor de positieve vibes na de laatste dagen. Til je er niet te zwaar aan, zet je beste beentje voor en zorg voor voldoende plezier in het leven. Gun jezelf dat stukje chocola en lach eens voluit!

De Maannomade schrijft op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Je nieuwste agenda van 13 tot 19 mei: de moods die kan je verwachten volgens de astrologie
Sluiten