Maannomade
Maannomade Mind 1 jul 2019

Astrologie-agenda van 1 tot 7 juli: verwacht een week vol nieuwe energie en transities

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade. Ben jij klaar voor een stormachtige week?

Maandag 1 juli

Vorige week ervaarden we al dat we ons meer durven uit te spreken met de transitie van communicatieplaneet Mercurius naar het sterrenbeeld Leeuw. Deze energie zal deze week versterkt worden omdat vurige planeet Mars ook een tijdje in sterrenbeeld Leeuw verblijft. Mars kennen we niet alleen van die lekkere snacks, maar óók als mannelijke aanhanger van Venus. Mars is de planeet met een uitwerking op datgene dat het vuur in ons laat branden zoals onze verlangens en onze motivatie. Maar ook het vuurtje dat soms oplaait als we het ergens totaal niet mee eens zijn, of het vuurtje dat brandt als je een lekkerding ziet. Leeuw is een vrolijk, heel trots en zelfverzekerd sterrenbeeld dat graag zijn passie achter na gaat. Een goed moment om je ambities te laten stromen, je CV bij te werken of te gaan solliciteren. De sky is de limit en Leeuw durft wel! Pas wel op dat je je ego niet te veel laat kwetsen, want dan kan Leeuw weleens lelijk uit de hoek komen.

Deze energie matcht vandaag ook goed met de uitgesproken en spontane energie van maan in Tweelingen. We zijn totaal in ons element bij het leren van nieuwe dingen of opvattingen, nadenken en luchtige gesprekken. Wil je graag een totaal ander pad in gaan? Gebruik de energie van vandaag om je te verdiepen in een nieuwe studie, een nieuwe baan of een toffe techniek die je graag wilt leren.

Dinsdag 2 juli

Tijd voor een nieuwe frisse start met de nieuwe maan. Door het eindigen van de maancyclus schermt de aarde tijdelijk de maan af van zonlicht waardoor we meer naar binnen keren. Een moment om onszelf af te vragen of we nog op het juiste pad zijn (vooral als Mars in Leeuw je al op nieuwe ideeën brengt) en te kijken naar de punten waar we aan kunnen werken. De nieuwe maan zal staan in Kreeft, een gevoelig sterrenbeeld dat de emoties flink kan laten stromen. We worden ons meer bewust van onze kwetsbaarheid en willen ons meer terug trekken. Altijd een goed idee om tijd te maken voor jezelf.

Vind je vast ook interessant: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Woensdag 3 juli

Trouwe relatieplaneet Venus volgt de zon nauwkeurig. Nu we het Kreeftenseizoen gestart zijn met de transitie van zon naar Kreeft, zal ook Venus dit patroon volgen. Venus vertelt meer over de manier waarop we onze liefde tonen en de manier waarop we met anderen omgaan. Deze planeet voelt zich erg thuis in Kreeft, het sterrenbeeld met veel aandacht voor relaties en het thuisfront. Met deze transitie willen we meer intimiteit creëren, meer aandacht besteden aan alle lieve mensen om ons heen maar ook meer aandacht besteden aan self love. Venus weet hoe ze voor zichzelf moet zorgen om te stralen, een goed moment dus voor een lekker saunabezoekje, het lezen van een goed boek of een bezoekje aan de kapper. Wees extra lief voor jezelf, want de combinatie van Venus in Kreeft kan zorgen voor extra emoties die omhoog komen als het gaat om relaties.

Donderdag 4 juli

Met de transitie van maan naar Leeuw is het weer tijd voor wat meer luchtige en vrolijke energie. We hebben meer energie gekregen door alle selfcare van de laatste dagen en willen ons graag weer laten zien en lekker creatief te zijn. Geef ook aandacht aan je inner child, doe eens iets geks en spontaans of maak eens koprol!

Lees ook: De zon verschuift naar Kreeft: dit kan je deze maand van haar verwachten

Zaterdag 6 juli

De spontane en soms luidruchtige energie van maan in Leeuw kan een beetje een chaos achterlaten. Chaos op je bureau, thuis maar ook chaos in je hoofd. Met de transitie van maan naar Maagd willen we daar graag meer aandacht aan besteden, kijken hoe we het allemaal nog beter kunnen organiseren, lijstjes maken maar ook even problemen oplossen. Waar loop je tegenaan en hoe kan je het verbeteren? Met het weekend heb je er hopelijk tijd voor om even wat orde in de chaos te scheppen.

Zondag 7 juli

Alsof het allemaal al van zo’n lekker leien dakje ging, zorgt Mercurius retrograde voor extra opschudding. Tijdens retrograde lijkt het op het oog alsof Mercurius langzaam beweegt en zelfs stilstaat. En deze stilstand zorgt ervoor dat de planeet niet helemaal lekker zijn werking kan uitoefenen. Door de link van Mercurius rondom communicatie, reizen en technologie kan het zijn dat we hier wat extra problemen gaan tegenkomen. Pas op voor langs elkaar heen communiceren, computer of harde schijf crashes (maak een back-up!), langere reistijden en plannen die abrupt gewijzigd worden.

Interessant is de transitie in het vrolijke, zelfverzekerde en uitgesproken sterrenbeeld Leeuw, want helaas Leeuw, niks zal gaan zoals jij het graag wilt. Maak er dus niet een te groot drama van, probeer je rust te bewaren en leer om meer geduld te kweken. Wanneer je weer eens op de trein staat te wachten (of op je date), focus je dan vooral op je omgeving. Niks zo goed als weer in het hier en nu te treden in plaats van jezelf op te jagen in de chaos.

De Maannomade schrijft op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Astrologie-agenda van 1 tot 7 juli: verwacht een week vol nieuwe energie en transities
Sluiten