Maannomade
Maannomade Spirituality 26 aug 2019

De astro-agenda van 26 augustus tot 1 september: verwacht productiviteit en organisatie

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

De energie van de planeten

Deze week schreeuwt om Maagd. Na de transitie van Venus en Zon naar het perfectionistische en analytische sterrenbeeld Maagd, kunnen we ook deze week een aantal fijne transities verwachten om september in te knallen. Verwacht productiviteit, organisatie en oog voor detail.

Maandag 26 augustus – woensdag 28 augustus

De komende dagen verblijft de maan in het sterrenbeeld Leeuw. Leeuw kan vrij chaotisch, speels maar ook aanwezig zijn, eigenlijk is het de kleuter van de sterrenbeelden. Met zijn trots willen we de komende dagen graag gezien en gehoord worden. En dat werkt ook fijn met alle positieve en vrolijke energie die maan in Leeuw met zich mee brengt. Geniet nog even van deze ‘wilde’ en sociale energie.

Lees ook: Zo pas je astrologie toe in je dagelijks leven (volgens een moderne astroloog)

Donderdag 29 augustus

Vandaag hebben we twee transities op het menu staan, met maar één focus: Maagd. We beginnen met de transitie van maan naar Maagd. Na de sociale energie van maan in Leeuw gaat de focus nu liggen op het werk dat voor ons ligt want de concentratie is high. Maak gebruik van deze energie om je te focussen op de grote taken die veel tijd kosten maar die je liever laat liggen.

Nog vol in het Maagdenseizoen, maar deze transitie is de kers op de taart! Met communicatieplaneet Mercurius die naar goed georganiseerde Maagd verhuist, kan het niet anders dan dat er ons een paar productieve weken te wachten staan. Maagd staat onder de sterrenbeelden bekend als de organisator en de analyticus.

Ook interessant: Astrologie is meer dan je sterrenbeeld: dit is je maanteken (en nóg een belangrijk teken)

Mercurius, de planeet van communicatie en jouw denkvermogen is daarom wel blij met de transitie naar dit logische teken. De komende weken kan je verwachten dat je alles meer op een rijtje hebt, op elke situatie voorbereidt bent, ultraconcentratie hebt en een stuk productiever kan werken. Ook vind je het makkelijker om je gevoelens en ideeën te verwoorden. Maar pas op voor de perfectionistische en kritische invloed die we kunnen ervaren. Weet dat je altijd je best doet en dat dat soms een stapje terug ook goed is.

Vrijdag 30 augustus

Had ik al verteld dat niet alleen deze maand, maar vooral deze week het Maagdenseizoen hoogtepunt is? En nog meer met de nieuwe maan in Maagd van vandaag. Nieuwe manen staan voor de start van een nieuwe maancyclus maar ook de start van een nieuw begin, een schone lei om weer vol frisse moed (of frisse tegenzin natuurlijk) van start te gaan met een nieuwe ideeën of projecten.

Tijdens de nieuwe maan in Maagd ligt de focus op oplossingen voor eventuele problemen waar we tegen aan zijn lopen, maar ook de mogelijkheid om jezelf volledig in te zetten. Volledig in te zetten voor jouw ideeën of projecten maar ook om jezelf volledig in te zetten voor anderen.

Dit vind je vast ook leuk: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Maagd werkt niet alleen voor zichzelf maar cijfert zichzelf ook weg als dat nodig is om anderen te helpen. Zet voor jezelf alles op een rijtje, kijk naar wat er op dit moment allemaal afspeelt (bij jou of bij anderen) en hoe je dit zo efficiënt mogelijk kan aanpakken. Met de focus die we hebben, kunnen we beter kijken naar de details die spelen en daarbij beter inspelen op het probleem.

De focus van Maagd ligt ook bij het zorgen voor ons lichaam, niet vullen maar voeden. Kijk naar je eetpatroon en probeer kleine stapjes in te brengen om gezonder of duurzamer jezelf te gaan voeden. Een echt Maagdending zou zijn om je te storten in alle informatie die op het Wereld Wijde Web staat om jezelf volledig in gelezen te hebben (zodat je dus op elke situatie voorbereidt en volledig ingelicht bent).

Zaterdag 31 augustus + Zondag 1 september

Tijd voor wat luchtigheid en balans met de transitie van maan naar Weegschaal. We hebben even genoeg gehad van Maagd en kunnen met deze transitie weer op adem komen. Tijd om weer in harmonie met jezelf en met anderen te staan. Met alle Maagdenenergie loop je jezelf makkelijk voorbij, zeker wanneer je ook nog eens de perfectionistische invloed over je heen krijgt.

Vind jouw balans, kijk naar je eigen behoeften maar kijk ook naar de behoeften van anderen. Met maan in Weegschaal komt onze sociale kant weer naar voren en zijn we in voor luchtige gesprekken, tijd om bij te praten dit weekend!   

De Maannomade schrijft op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De astro-agenda van 26 augustus tot 1 september: verwacht productiviteit en organisatie
Sluiten