Astro-agenda van 7 tot 14 juli: van socializen naar emoties en van avontuur tot productiviteit

Niet alleen je Google Calendar wil je goed bijhouden, ook de energieën die de planeten op ons afvuren, is handig om bij te houden. De transities van de planeten langs de sterrenbeelden kunnen een flinke uitwerking op ons hebben, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent om er altijd een top dag van te maken.

Onze huisastrologe Maannomade zorgt voor jouw wekelijkse update!

Maandag 8 juli

Afgelopen weekend ervaarden we de energie van Maan in Maagd, een maan waarbij we een behoefte hebben om orde op zaken te stellen en emoties van onszelf en anderen uit te sluiten. Vandaag schuift de maan een plekje op naar het sterrenbeeld Weegschaal en shift de focus meer naar de balans van onszelf en anderen.

We zijn graag onder de mensen en hebben meer gevoel voor teamwork, samenwerking en peacekeeping wanneer de argumenten en gevoelens hoger oplopen. Een rustig begin van de week en een goed moment om als team weer dichter tot elkaar te komen, een extra koffiepauze kan natuurlijk nooit kwaad.

Woensdag 10 juli & donderdag 11 juli

Met de maan in Schorpioen zullen we dieper gaan duiken naar betekenissen, redenen en emoties. Schorpioen daagt je graag uit om jezelf en je gedachtepatronen onder handen te nemen. Om te gaan kijken naar datgene dat er echt toe doet en wat er geschrapt moet worden. Niet alleen onze eigen emoties, maar ook opruimen en ordenen van fysieke dingen kan al rust in je hoofd geven. Mocht je bureau een mess zijn, een goede clean-up doet wonderen!

Lees ook: De zon verschuift naar Tweelingen en dit kunnen we allemaal verwachten (volgens een astroloog)

Vrijdag 12 juli & zaterdag 13 juli

Tijd om de diepte uit te gaan en juist even verder te gaan kijken! Met de transitie van maan naar Boogschutter focussen we minder op de details maar juist op het grotere plaatje. We voelen een drang om nieuwe dingen te ervaren, te duiken in nieuwe onderwerpen en minder te gaan plannen. Dit kan weleens een spontaan weekend worden! Pas wel op dat je je eigen grenzen blijft bewaken, Boogschutter staat er bekend om om zijn grenzen uit het oog te verliezen.

Zondag 14 juli

Tijd voor meer down-to-earth energie met de transitie van de maan naar Steenbok. Waar bij Boogschutter het grotere ideaalplaatje voorop stond, staat bij Steenbok voornamelijk het praktische plaatje voorop. Door de praktische energie is dit een prima dag om dingen gedaan te krijgen, want je hebt het gevoel dat je geen tijd mag verspillen. Productiviteit ten top dus, maar vergeet jezelf niet!

De Maannomade heeft een achtergrond als wetenschapper én schrijft onder andere op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Astro-agenda van 7 tot 14 juli: van socializen naar emoties en van avontuur tot productiviteit
Sluiten