Maannomade
Maannomade Spirituality 29 jul 2019

Astro-agenda van 2 juli – 4 augustus: van gevoelige Kreeft naar hardwerkende Maagd

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s moderne astrologe Maannomade.

Maandag 29 juli & dinsdag 30 juli

Vandaag hebben we een gevoeligere transit. De komende twee dagen staat de maan in Kreeft en dat betekent meer sensitiviteit, zeker omdat de maan zich thuis voelt in Kreeft. En daar draait het de komende dagen om: om thuis, veiligheid en onze dierbaren.

Het voelt alsof het weekend te kort was om écht tijd door te brengen met onze loved ones. Een goed moment om de komende dagen wat extra te zorgen voor anderen maar geef ze ook hun vrijheid, want dat is niet altijd het sterke punt van Kreeft.

Woensdag 31 juli tot vrijdag 1 augustus

Het is vandaag nieuwe maan! En dat betekent een nieuwe kans om aan onszelf te werken en intenties te maken voor de komende tijd. Het sterrenbeeld waar de nieuwe maan in staat, bepaalt uiteindelijk welke focus we hebben voor de intenties.

Tijdens nieuwe maan wordt de maan volledig verlicht door de zon waardoor we nog een extra energiekick ontvangen. De nieuwe maan valt samen met een transitie naar Leeuw. Leeuw is een echte zonliefhebber en dat betekent alleen maar meer Leeuwenergie tijdens deze nieuwe maan (want ja, we zitten nog vol in het Leeuwenseizoen.) en dat is eigenlijk geen slecht nieuws.

De kracht van Leeuw

Leeuw is een vrolijk, trots en aanwezig sterrenbeeld en tijdens de nieuwe maan zal hier ook de focus op liggen. Deze stoere Leeuw staat graag in de spotlight en tijdens de nieuwe maan zullen we daarom ook meer gaan focussen op de punten waar we graag erkenning voor willen hebben, zodat we nog meer kunnen stralen.

Ook interessant: Astro-agenda van 22 – 28 juli: bereid je voor op energie van de speelse Leeuw en de vurige Ram

Ook ons zelfvertrouwen zal even onder het vergrootglas liggen, want Leeuw houdt van zichzelf maar is ook een tikkeltje onzeker (en weet dat soms goed te verbloemen met wat extra drama). Take it lightly, probeer de onzekerheid niet te overschaduwen maar durf het juist bloot te stellen. Je zal merken dat net als de Leeuw, jij jouw onzekerheid ook wel een beetje extra drama geeft deze tijd.

Dag Mercurius

En niet alleen breekt voor de maan een nieuwe periode aan, maar ook voor Mercurius want…. Dag retrograde (en helaas dag tegen de excuses om Mercury retrograde de schuld te geven van het te laat komen). Vanaf vandaag volgt Mercurius weer zijn normale pad en gaat ‘direct’ in plaats van achterwaarts tijdens retrograde.

Na een periode met meer verwarring, slechtere communicatie en problemen met technologie is het nu tijd om de balans op te maken. Net als wij heeft ook Mercurius een kop koffie nodig om wakker te worden na een slaperige retrograde, dus verwacht geen directe actie.

Dit vind je vast ook leuk: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Check ondertussen je agendapunten en afspraken die je tijdens retrograde hebt afgesproken (klopt de tijd wel?) en bespreek de laatste discussies nog even om er écht zand over heen te gooien. Zeker met de laatste retrograde periode in gevoelige Kreeft kan er nog oud zeer liggen bij onze dierbaren. Grote kans dat de miscommunicatie door Mercurius hier een rol in speelde.

Zaterdag 2 & zondag 3 augustus

Maagd is de harde werker van de sterrenbeelden. Maagd heeft graag alles op orde, is een master in post-its en to-do lijstjes en heeft motivatie ten top. Het is die ene collega die alles met 150 procent afrond.

Deze energie werkt perfect op doordeweekse dagen, maar ook in het weekend kunnen we de motivatie van Maagd goed gebruiken. Kijk eens goed naar je voorraadkast, mest de rommelkast uit of maak een plan voor de komende vakantie. Er is altijd wel een puntje dat die extra organisatie kan gebruiken.

Maar, wees niet te geïrriteerd als het niet lukt zoals je het hebt gepland want Maagd kan een beetje moodiness met zich meebrengen.

De Maannomade heeft een achtergrond als wetenschapper en schrijft onder andere op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nóg beter leren kennen. 

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Astro-agenda van 2 juli – 4 augustus: van gevoelige Kreeft naar hardwerkende Maagd
Sluiten