Maannomade
Maannomade Spirituality 17 jun 2019

De astro-agenda van 17 – 23 juni: ben jij klaar voor een stormachtige week?

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade. Ben jij klaar voor een stormachtige week?

Maandag 17 juni

Volle maan tijd! Het thema van deze volle maan wordt gekenmerkt door het teken waarin ze staat, namelijk Boogschutter. Het sterrenbeeld bepaalt waar de focus op komt te liggen en waar we mee moeten werken. Zie het als een moment om juist aandacht te besteden aan de punten waar je tegenaan loopt.

Boogschutter is het negende sterrenbeeld en staat ook wel bekend als de free spirit. Het sterrenbeeld dat graag de waarheid spreekt, ondanks dat het soms behoorlijk bot en scherp uit de mond komt. Met altijd honger naar kennis wil het zichzelf graag zoveel mogelijk verbeteren of opnieuw uitvinden. Doordat de energie van Boogschutter versterkt wordt, zullen we allemaal deze energie ervaren. Je zal jezelf meer openstellen voor nieuwe ideeën, of duikt juist in social media om je eigen horizon te verbreden. Door het openstellen, leer je buiten het boekje te denken en nieuwe mogelijkheden te zien. De wereld is veel groter dan je eigen kring en Boogschutter wil graag dat je deze gaat ontdekken.

Jezelf beter leven kennen

Als echte free spirit is reizen en nieuwe avonturen opzoeken de beste drive om jezelf beter te leren kennen. Waarom zou je niet buiten je eigen comfort zone stappen? Vraag jezelf af waarom je zo vasthoudt aan je eigen saaie patroon, je eigen dieet of je eigen gedachten. Trigger jezelf om op zoek te gaan naar nieuwe dimensies om jezelf nog meer te verdiepen. Vertel de waarheid, ook als je mensen daar mee gaat kwetsen of beledigen. Je hoeft écht niet altijd aardig gevonden te worden…. Dat doet Boogschutter namelijk ook niet.

Lees ook: Sta jij open voor nieuwe ervaringen? Dan heb je waarschijnlijk een hoog IQ

Tijdens de volle maan staat ze recht tegenover de zon en ervaren we de energie van maan in Boogschutter maar ook de energie van zon in Tweelingen. Zowel Tweelingen als Boogschutter hebben aantal overeenkomsten die versterkt worden. Beiden houden van communiceren, hebben een drive voor verandering en een enorme nieuwsgierigheid. Ook zijn er aantal tegenstellingen die we tegenkomen, Tweelingen houdt het graag luchtig en vrolijk terwijl Boogschutter niet bang is om de rauwe waarheid eens op tafel te gooien en serieuze gesprekken aan te gaan. Tweelingen kan net zo veranderlijk zijn als het weer en bij Boogschutter is het juist what you see is what you get.

Al met al, een dag om rekening mee te houden. Nu je weet welke energie je kan verwachten, kan je jezelf voorbereiden en juist er aan overgeven. Volle maan kan er flink inhakken, ook onbewust. Dus zorg voor voldoende rust, me-time (goed moment voor een mindfullness momentje om aandacht te besteden aan je emoties en gedachten) en drink voldoende water.

Dinsdag en woensdag 18 & 19 juni

Tijd voor een nieuwe transitie van de maan naar de hardwerkende Steenbok. Met maan in Steenbok worden we allemaal een beetje conservatiever, even klaar met al dat sociale gedoe en we willen ons gaan focussen op onze ambities. Met het oog op de lange termijn zijn we klaar om even volledig op te gaan in het project waar we mee bezig zijn, ongeacht of dat het binnen slepen van een klus, halen van een tentamen of gewoon het beantwoorden van de usual mails is! Zal je baas blij mee zijn. Dit is alleen een slechtere periode om te dealen met je emoties, Steenbok heeft de neiging deze uit te zetten door zich volledig te storten op het werk dat er ligt.

Donderdag 20 juni

Na een paar dagen hard werken zorgt de transitie naar Waterman ervoor dat we onze sociale kring weer een beetje gaan onderhouden. Na het storten op onze ambities kijkt Waterman graag weer even verder en gaat op zoek naar nieuwe ideeën, mogelijkheden of plannen. Het doorbreken van patronen en het opzoeken van vrijheid staat voorop, met een beetje rebelsheid op zijn tijd. Met deze open minded instellingen kom je snel op een nieuw traject waarmee je weer verder kan! Pas wel op voor de rusteloosheid die Waterman met zich mee kan nemen.

Must read: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Vrijdag 21 juni

Vandaag is de eerste dag van de zomer en de langste dag van het jaar! Ondanks dat het al warm is, staat de zon nu ook op haar verste punt van de aarde af en shift ze naar het sterrenbeeld Kreeft.

De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen (want hallo, we hebben het druk!) en Kreeft is het eerste emotionele checkpoint: een summertime saddness ligt op de loer. Door al het harde werken, zijn we onze emoties en gevoelens soms een beetje uit het oog verloren. Kreeft kan dit gevoel een extra boost geven waarbij we extra aandacht willen geven aan onze dierbaren. Niet elk zomerfeest afgaan maar juist aandacht aan thuis besteden.

Zaterdag en zondag 22 & 23 juni

Het was een week waarin de focus met name op hard werken lag om onze doelen te bewaren. Met de maan in Vissen komt de focus nu weer even op onszelf te liggen. Na de rusteloosheid die Waterman soms met zich mee bracht, worden we nu weer kalmer en keren we meer in onszelf. We worden sensitiever en gevoeliger voor onze eigen emoties maar ook onze eigen creativiteit. Door meer in contact te staan met jezelf en je eigen zintuigen vloeit de creativiteit nu ook! Tijd om alle druk en stress even los te laten en jezelf over te geven aan je eigen emoties.

De Maannomade schrijft op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
De astro-agenda van 17 – 23 juni: ben jij klaar voor een stormachtige week?
Sluiten