Maannomade
Maannomade Spirituality 15 jul 2019

Astro-agenda van 15 tot 21 juli: verwacht deze week werkfocus én emotionele ontlading

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er écht bij wilt houden. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen uit de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 15 juli

Gelukkig staat de maan nog in Steenbok waardoor we de week starten met voldoende energie om te werken aan carrière, doelen en nieuwe projecten. We zijn vandaag praktisch ingesteld en willen graag zoveel mogelijk werk verzetten. Pas wel op dat je jezelf niet uit het oog verliest en pak wat extra slaap vanavond. Morgen is het volle maan en die pittige energie is nu al aan het opbouwen.

Dinsdag 16 juli

Volle maan tijd! Tijdens volle maan schijnt de maan het felst en ervaren we een flinke energiepiek die onze emoties flink kunnen laten lopen. We kunnen ons onrustiger voelen dan normaal, minder lekker in ons vel zitten en slechter slapen. Maar, een volle maan brengt ook voordelen met zich mee. Zo is het een goed moment om te reflecteren te focussen op de energie van het sterrenbeeld waar het in staat.

Ook interessant: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Door de Steenbokenergie wordt de focus gebracht op onze verantwoordelijkheden. Dit typische aardeteken is emotioneel stabiel en weet wel wat hard werken is. Steenbok is gedreven en hecht heel veel waarde aan verantwoordelijkheid. En dat is net zo zwaar als dat het klinkt, zeker nu we net in die fijne luchtige zomervibe zitten en dat kan best een beetje beangstigend zijn.

Tijdens de volle maan worden we er weer even aan herinnerd dat we hard moeten werken als we wat willen bereiken. Gebruik deze energie nu juist om plannen te maken voor datgene dat je wilt bereiken, kijk eens kritisch naar waar je nu staat en hoe je verder kan komen. Er is zoveel binnen handbereik als je de mogelijkheden maar ziet en bereid ben er voor te werken. You can do it en zeker met de gemotiveerde energie van Steenbok die je alvast een zetje in de goede richting duwt.

Woensdag 17 juli

Na de emotionele dip zorgt maan in Waterman ervoor dat we onze hersenen weer meer gaan betrekken bij onze emoties. In plaats van door ons hart geleefd te worden, worden we nu rationeler en kunnen afstand nemen van de situatie. En dat betekent ook tijd voor nieuwe dingen, grenzen opzoeken en kijken naar verbetering.

We staan open voor nieuwe ideeën en methoden en werken graag samen. Kijk eens naar nieuwe samenwerkingen in je omgeving, want samen kom je zoveel verder dan alleen.

Vrijdag 19 juli

Komend weekend blijft de maan in Vissen staan en dat kan best wel eens intens gaan worden. Maan in Vissen betekent water met water, oftewel volop emoties. We worden sensitiever, bewuster en laten de muren om ons heen zakken. En dat kan best eens zorgen voor meer vermoeidheid, nu je je bewuster wordt van de gevoelens van jezelf maar ook die van je omgeving. Je zal ook merken dat je minder gedaan krijgt, maar goed het is weekend. Dus gun jezelf wat rust, een warme douche of bad zal je goed doen.

Deze intensiteit kan ook versterkt worden door de shift van Mercurius (die nog lekker in retrograde staat) naar het volgende sterrenbeeld. In gevoelige en emotionele Kreeft zullen we eventuele communicatieproblemen meer kunnen verwachten op het emotionele vlak en het uiten van onze gevoelens. Het zal geen heftige confrontaties geven, want dat meer het effect van Mercurius in Leeuw maar kleine discussies waar we ons snel overheen zetten. Retrograde had niet beter kunnen worden!

De Maannomade heeft een achtergrond als wetenschapper én schrijft onder andere op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Astro-agenda van 15 tot 21 juli: verwacht deze week werkfocus én emotionele ontlading
Sluiten