Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 7 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Maak je leven simpeler door deze apps te downloaden

Voor alles bestaat tegenwoordig een app. Sommige apps overweldigen ons met prikkels, terwijl anderen ons leven juist net wat eenvoudiger maken. Je kent ze misschien nog niet, maar als je ze eenmaal hebt geïnstalleerd wil je ze voor geen goud meer missen.

Van meditatie-apps tot anti-voedselverspillingapps, we zijn al langer overtuigd dat je via je smartphone bewuster kan gaan leven. Maar wist je ook dat apps kunnen helpen om je ideeën en gedachten te structureren? Of om je leven te organiseren?

Door meer rust in je hoofd te creëren, maak je weer energie vrij voor leuke dingen (zoals deze zero waste fruitcake bakken, bijvoorbeeld).

Timepage

Heb je wel ’ns het gevoel dat de standaard kalender op je telefoon er schreeuwerig en onoverzichtelijk uitziet? Deze agenda-app, ontworpen door het team van Moleskine (!), heeft een prachtig minimalistisch design. Geen overbodige prikkels, genoeg ruimte voor al je afspraken en een rustgevend kleurenpalet. Bye Bye rommelige agenda!

Todoist

Slingeren jouw papieren to-do lijstjes her en der in het rond? We kunnen je zeggen dat het écht veel makkelijker is om ze samen te bundelen in de app Todoist. Wij zweren bij deze app. Voor je to do’s vandaag, ideeën/plannen die minder haast hebben of dingen die je bij een ander hebt gelegd, Todoist maakt het allemaal inzichtelijk.

Wist je dat een to do in je hoofd energie kost om te onthouden? Een vaag plan, een idee of afspraak opschrijven (op één plek) zorgt ervoor dat je hersenen het kunnen laten rusten. Aanrader dus!

Lees ook: Vijf apps om je leven groener en duurzaam te maken

Google Keep

Voor wie zijn eigen hersenkronkels soms niet meer kan begrijpen, is Google Keep de redder in nood. Google Keep is een super simpele tool om notities toe te voegen, bij elkaar te zetten en in te delen per onderwerp. Door de zoekfunctie kan je ook gemakkelijk oude notities terugvinden. Hiervoor heb je geen internet nodig. Net zoals je notebook dus, maar dan 1000 keer overzichtelijker.

Email Client: Boomerang E-Mail

Deze app is voor iedereen die soms knettergek wordt van de inkomende stroom aan e-mails. Met deze e-mail client kan je namelijk een inbox pauze inlassen waarmee je binnenkomende e-mails kan blokkeren tot wanneer je er weer klaar voor bent. Verken de functies van de app vooral zelf eens, want hij heeft nog veel meer te bieden dan dat.

1Password

Als er iets is waar ik niet goed in was, was het wel mijn wachtwoordbeheer. Voor iedere website en ieder account had ik wel een ander paswoord, met als gevolg dat ik alle steeds vergat. Wie zich hierin herkent, kan de 1Password app downloaden. In deze app krijg je een virtuele ruimte om al je wachtwoorden, gebruikersnamen en andere inloggegevens te bewaren. Deze ruimte bescherm je met één wachtwoord of je vingerafdruk. Slim, toch?

Neem er een uurtje de tijd voor om deze apps te installeren en te verkennen en voor je het weet ben je helemaal zen als je je telefoon opent.

Namasté.

Meer over apps?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Maak je leven simpeler door deze apps te downloaden
Sluiten