Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 1 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Vijf apps om je leven groener en duurzaam te maken

Vaak willen mensen wel beginnen met duurzaam leven, maar weten ze gewoon niet waar te beginnen. Om je op weg te helpen, heeft WANT vijf verschillende apps verzameld vol met tips & tricks voor een groener leven. Makkelijker wordt het niet, want een een app heb je altijd op zak.

Begin klein met Refresh Go Green

Alle begin is moeilijk, en daarom is het belangrijk om met kleine stappen te beginnen. Daar is de Refresh Go Green-app ideaal voor. De app is erop gericht om je te helpen duurzamer te leven door kleine veranderingen in het dagelijks leven toe te passen. Je kunt een beginlevel kiezen en wordt vervolgens begeleid door 52 simpele stappen tot een groener leven.

Beschikbaar voor iOS en Android

Zorg voor voldoende vis met de Sustainable Seafood Guide

Hoewel vis erg lekker is, moeten we oppassen dat we niet overbevissen en de natuurlijke omgeving van de diertjes niet beschadigen. De Sustainable Seafood Guide-app helpt om een goede balans te vinden tussen het onderhouden van de visindustrie, terwijl er tegelijkertijd geen onherroepelijk schade wordt aangericht. Als je voortaan duurzame keuzes wil maken wanneer vis weer op het menu staat, is dit de ideale app (maar geen vis eten kan natuurlijk ook).

Beschikbaar voor iOS en Android

Dit vind je vast ook leuk: Klaar met voedselverspilling? Via deze app koop je eten dat anders wordt weggegooid.

 

Gooi nooit meer eten weg met Love Food Hate Waste

Wat moet je nou met al dat overgebleven eten? Er zijn verschillende apps die je dat kunnen vertellen. De Love Food Hate Waste-app staat bijvoorbeeld vol met recepten die precies die restjes omtoveren tot een smakelijke nieuwe maaltijd. Ook is de app voorzien van een maaltijdplanner en boodschappenlijstje.

Beschikbaar voor iOS en Android

Verbouw je eigen groenten met The Garden Planner

Dit is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ook door je eigen groenten te verbouwen, wordt je leven wat groener. Als je niet zo zeker van je zaak bent, geeft The Garden Planner-app je een steuntje in de rug. Het is een soort personal trainer voor in de tuin, die je vertelt hoe en wanneer je je plantjes in de grond moet doen. Ook krijg je te horen wanneer het tijd is om ze te oogsten. Daarnaast krijg je notificaties die gelinkt zijn aan het weerbericht. De app richt zich op alle soorten tuinen, van kleine tuintjes in de stad tot grote lappen land daarbuiten.

Beschikbaar voor iOS en Android

Maak je huis duurzaam met Sustainable Homes

Sustainable Homes is een geweldige bron van informatie voor iedereen die in is voor een duurzaam huis. Je krijg onder andere informatie en adviezen van experts over duurzame energiesystemen, zonne-energiesystemen, energie-opslag en efficiëntie en duurzame ontwerpen. Ook kun je voorbeelden zien van huizen die efficiënt omgaan met energie.

Beschikbaar voor iOS en Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vijf apps om je leven groener en duurzaam te maken
Sluiten