Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 21 apr 2017

Apple wil zijn producten volledig van gerecycled materiaal gaan maken

Veel smartphones bevatten componenten die zijn gebouwd uit mineralen zoals kobalt, tantaal, wolfraam en goud: stuk voor stuk gekoppeld aan milieuschade. Bij Apple vinden ze dat dit anders moet. Het plan voor de toekomst? Producten ontwikkelen met zero impact op het milieu. Apple heeft gezegd dat het ernaar streeft om alle iPhones, iPads en andere producten geheel van hernieuwbare of gerecyclede materialen te maken. Dat meldt de Britse krant The Independent.

In zijn jaarlijkse milieurapport stelt het techbedrijf een ‘closed-loop supply chain’ (CLSL) als doel. Zo’n CLSL volgt de levenscyclus van een product en probeert in meerdere loops zoveel mogelijk waarde te herwinnen, of tenminste negatieve (milieu)effecten te neutraliseren.

Ambitieuze doelen

Mooie ambities, maar het is nog iets te vroeg om te gaan juichen. Apple geeft toe dat er nog een lange weg te gaan is voordat het zijn ambities waar kan maken. “We doen eigenlijk iets dat we zelden doen, namelijk een aankondiging voordat we compleet hebben uitgevogeld hoe we het moeten doen”, zegt Lisa Jackson, hoofd milieubeleid in een interview met Vice News.

Om zijn geschatte 29,5 miljoen ton aan broeikasgasemissies te verminderen zal Apple meer moeten doen dan nu, maar dat neemt niet weg dat het bedrijf hard werkt om zijn doelen na te streven. Om koolstofuitstoot te verlagen concentreert Apple zich op aluminium. Bij de iPhone 7 heeft Apple de hoeveelheid aluminium al verminderd met 27 procent vergeleken met de iPhone 6. Laten we hopen dat dit in een stijgende lijn verder gaat.

Meer lezen?

Dit is een goede gids (voor een duurzame lifestyle).

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Apple wil zijn producten volledig van gerecycled materiaal gaan maken
Sluiten