Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Mind 9 mei 2017

Hoe maak je de mooiste foto’s met je telefoon?

Een foto zegt meer dan duizend woorden. En dus maken we massaal foto’s van alles wat ons intrigeert. We leggen iets vast omdat het ons een specifiek gevoel geeft, willen vasthouden aan een bepaalde herinnering of doen een poging om een verhaal te vertellen.

Maak je graag foto’s en heb je een Android-telefoon? Dan zijn de nieuwe Android & You video’s een uitkomst. Hierin wordt precies uitgelegd hoe de verschillende functies werken. Een selectie van deze handige filmpjes vind je hieronder:

Snel gebruikmaken van je camera

Stel je bent op zondagmorgen een wandeling aan het maken in het bos en dan opeens – in de verte – spot je twee herten. Doodstil probeer je je telefoon te ontgrendelen om het prachtige plaatje vast te leggen op beeld. Hè, te laat. Het geluid van je telefoon heeft een van de herten op doen schrikken en ze zijn er razendsnel vandoor te gaan. Voortaan toch maar de snelfunctie van je camera gebruiken! In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit doet.

De ISO waarden en sluitertijd instellen

Om een mooie foto te maken is het belangrijk dat je goed licht hebt. Je wil geen foto die overbelicht is, maar ook geen foto die te donker is. Het moet precies goed zijn. Nu zijn de meesten van ons geen professionals op het gebied van fotografie, maar op je Android-toestel kun je makkelijk de ISO waarden en sluitertijd instellen. Hoe je dit doet? Check de video hieronder.

Een virtuele opname maken

Eén foto geeft niet altijd de juiste indruk weer. Want vanuit welke hoek moet je een object nou fotograferen? Is links beter? Of toch rechts? Met een virtuele opname hoef je niet te kiezen. De functie zorgt ervoor dat je een object in 360 graden vastlegt. Dat is net even wat anders dan een normale foto. In de video hieronder wordt precies uitgelegd hoe de 360 graden camera app van Android werkt.

Naast deze drie fijne functies kun je nog meer handige video’s vinden over hoe je jouw telefoon kunt inrichten. Bekijk alle video’s op het YouTube-kanaal van Android & You.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Hoe maak je de mooiste foto’s met je telefoon?
Sluiten