Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven News 2 okt 2020

Amsterdam opent nieuwe winkel met vegan & clean huidproducten uit Zuid-Korea

Opnieuw goed nieuws voor veganisten (en beauty liefhebbers): modeontwerper Hyun Yeu opent Laboratory K, een K-beautywinkel in Amsterdam. Hij komt enkel met Koreaanse producten die veganistisch, dierproefvrij en clean zijn.

Koreaanse verzorgingsproducten (K-beauty) is geen nieuw begrip. De producten zijn al lang geliefd onder beauty liefhebbers en het internet staat vol met aanbieders, maar Laboratory K maakt het verschil.

Offline winkel

De meeste soortgelijke winkels zijn online, waardoor persoonlijk advies en het uitproberen lastiger wordt. In deze winkel staan alle 150 hand-, haar en huidverzorgingsproducten van 12 verschillende Koreaanse merken klaar voor de fysieke koper.

En dat een bezoekje aan de offline winkel een verschil maakt, wordt bij Laboratory K maar al te duidelijk. Bij je bezoek word je meegenomen in de wereld van de Koreaanse verzorging en beautyrituelen (die vaak bestaan uit meer dan 10 stappen). In de winkel mag je alle producten testen en kan je jouw eigen verzorgingsritueel uitstippelen voor een stralende huid.

Good to know: Dit is wat je huid over je gezondheid zegt

Laboratory K webshop

Toch hoef je niet teleurgesteld te zijn als je niet in de mogelijkheid bent om naar de winkel in Amsterdam te komen. Laboratory K heeft ook een webshop die hetzelfde assortiment aanbiedt mét videos over hoe de producten gebruikt moeten worden. Zo ervaar je dus toch de hele K-Beauty experience.

Cruelty free, vegan en clean

Behalve dat alle producten van Koreaanse komaf zijn, zijn de producten ook clean, veganistisch en dierproefvrij. Dit houdt in dat de producten geen ingrediënten bevatten die potentieel schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid en geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten. 

Ook interessant: Een droge winterhuid? Gebruik deze natuurlijke badproducten

De oprichter

Hyun Yeu is een in Korea geboren en in Amsterdam opgeleide, allround modeontwerper met meer dan 10 jaar ervaring en een sterke reputatie in de mode-industrie. 

Na zijn afstuderen lanceerde Yeu zijn eigen label ADO LES SCENTS, een merk voor jonge stedelijke stijlvolle mannen. Zijn collecties werden over heel Europa getoond en zijn vaak in de prijzen gevallen. 

In 2020 startte hij met de voorbereidingen voor zijn eerste store: Laboratoy K, waarin zijn passie voor beauty en zijn Koreaanse nationaliteit samenkomen.

Adres Laboratory K

Is je aandacht getrokken? Je vindt Laboratory K op de Huidenstraat 32 in de 9 Straatjes in Amsterdam.

Meer over een goede huidverzorging:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Amsterdam opent nieuwe winkel met vegan & clean huidproducten uit Zuid-Korea
Sluiten