Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Planeet 17 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Een perfect alternatief voor de citytrip die je dit jaar had willen maken

Nu de wereld er volledig anders uitziet en verre reizen simpelweg niet kunnen, ontstaat een nieuwe beweging. Een hele mooie beweging, als je het mij vraagt. Mensen spenderen hun vrije tijd vaker binnen de Europese en eigen landsgrenzen. We pakken de trein of auto naar onze trips en laten het vliegtuig voor wat het is. En in plaats van met de backpack in verre oorden van plek naar plek te trekken, gaan we naar één plek en genieten we intenser van dat stukje wereld.

Neem bijvoorbeeld de welbekende citytrip. Zo’n get-away stond voor mij vaak in het teken van zoveel mogelijk zien en beleven in een (lang) weekend tijd. Ik wilde in elk leuke restaurantje eten, elke mooie plek zien en zo weinig mogelijk stilzitten. Echter is precies het omgekeerde hiervan wat we nu kunnen doen. En gekscherend is dat alles wat ik nodig had.

Het mindful alternatief op de citytrip

Hoe vaak ik wel niet op citytrip ben geweest in m’n leven. Van Parijs tot Krakau en van Stockholm tot New York, I’ve seen my cities. Maar 2020 was het jaar waarin ik voor het eerst niet met m’n net-iets-te-volle-rolkoffertje over de straten van weer een nieuwe stad denderde.

In plaats daarvan pakte ik het dit jaar anders aan: als alternatief op de citytrip boekte ik een mini-huisje in het bos waar ik van vrijdag tot en met maandag niet heel veel verder kwam dan dat bos in kwestie. En dat was werelds (of juist niet dus ;-)).

Samen met mijn vriend hadden we een tiny house geboekt in de bossen van Belgisch Limburg, nét over de grens bij Limburg en Brabant. Het recreatiepark heet Warredal en heeft alles wat je (niet) nodig hebt: idyllische huisjes, haardkachels waarmee je zelf je huisje op moet warmen, genoeg bomen en natuur om je heen en vooral géén internet.

Must read: Een pleidooi om in eigen land op vakantie te gaan

Minimalistisch vakantie vieren

Nu heb ik weinig tiny house-ervaring (maar des te meer citytrips gemaakt), maar dit was met het weekendje weg wel hoor. En daar hadden we vrij weinig voor nodig.

Warredal ligt net over de grens, dus je rijdt er met de auto makkelijk heen. Vlakbij het park heb je een supermarkt, maar wij hadden thuis al onze boodschappen gedaan. Genoeg chocolademelk, kruidnootjes en lekkere maaltijden ingeslagen om het hele weekend geen winkel meer te hoeven zien.

Relaxen

Vanaf een uur of 15.00u op vrijdag kan je inchecken. Warredal verleent de huisjes alleen voor een lang weekend, je boekt dus direct voor vrijdag tot en met maandag.

Oh, je kan voor twee uurtjes een hottub of sauna reserveren bij je verblijf. Een aanrader, want je wordt nergens zo loom en rustig van als die innerlijke warmte in je lijf.

Ook leuk: Bedrock ontdekt Nederland: op staycation in het eerste energieneutrale hotel ter wereld

Bewegen

Daarnaast kan je op Warredal paardrijden of ziplinen in het bijgelegen adventurepark, maar ook lekker wandelen, hardlopen of sporten in de bossen om het park heen.

Offline niksen

Je kan (natuurlijk) ook helemaal niets doen en lekker naar buiten turen. Het park heeft geen wifi en dat is niet zonder reden. Het is immers zonde als je in deze prachtige natuur toch naar je schermpje gaat turen. Mijn tip voor de meest ultieme experience: zet je telefoon uit, lees een boek en geniet van het niks moeten (want we doen immers te weinig niks).

Verder ben je in het huisje van alle gemakken voorzien. Er is genoeg keukengerei om lekker te kunnen koken en koffie of thee te zetten. Het enige wat je moet doen is jezelf voorzien van een knetterend haardvuurtje (idyllisch!) en af en toe de ijsblokken van je koelbox vervangen voor bevroren exemplaren.

Van stressy naar zen

Tijdens het weekend hebben wij vooral veel gerelaxt, gewandeld, gesport, gelezen, dutjes gedaan, voor ons uit gestaard, lekker gegeten en wijn gedronken, genoten van warme chocomel en gevulde speculaas, muziek geluisterd en gepraat over het leven. Oh, en stiekem hadden we ook wat filmpjes gedownload om te kijken vanuit bed.

Een goed recept om alle haast en stress die in je lichaam zit van je af te laten glijden en een perfect alternatief voor die drukke citytrip die je anders had gemaakt.

Je vindt Warredal aan de Ketelstraat 77 in Neeroeteren. Meer informatie vind je op de website.

Dit vind je misschien ook leuk:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Een perfect alternatief voor de citytrip die je dit jaar had willen maken
Sluiten