Rosa Bertram
Rosa Bertram News 31 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Good News: Aldi komt deze kerst met een plantaardige kalkoen

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: supermarktketen Aldi laat weten deze kerst een vegan kalkoen in de schappen te leggen.

Let’s go Aldi!

Vegan kalkoen bij Aldi

Waar de tafel tijdens kerst in veel huishoudens normaal gesproken gedekt is met rijkelijk gevulde kalkoen (en er meer vlees op tafel komt dan anders), wordt dat dit jaar wellicht anders. De supermarktketen Aldi komt deze kerst namelijk met een heuse plantaardige kalkoen.

Dat is niet alles: er komt bij de Aldi ook een groter aanbod aan plantaardige voor-, hoofd-, bij- én nagerechten. Goed nieuws, want meer plantaardig dieet is een effectieve manier om klimaatverandering terug te dringen.

Daarnaast werden er vorig jaar rond kerst in het Verenigd Koninkrijk alleen al 10 miljoen (!) kalkoenen gegeten. Hoog tijd voor een meer diervriendelijke kerst dus.

Ook lezen: Marijke was ooit jarenlang veganist en schiet en slacht nu zelf duiven

Wat zit er in de plantaardige kalkoen?

Een vegan kalkoen, dat hoor je niet vaak. Toch is Aldi niet de eerste die met het idee komt. De Britse supermarktketen Tesco ging hen al voor. De kalkoen die deze kerst in elk geval in de Britse schappen bij Aldi ligt, is eveneens 100 procent plantaardig. Geen échte kalkoen dus, maar wat dan wel?

Deze vegan kalkoen wordt gemaakt op basis van soja en is gevuld met cranberry, rode peper, abrikoos en een vulling van pompoenzaad en heeft bovenop een laagje barbecuesaus.

Verwacht verder in het assortiment: plantaardige spiesjes, gevulde balletjes (in de smaken cranberry, abrikoos & mandarijn en salie & ui en meer.

A merry Christmas for everyone! 

Meer vegan vibes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Good News: Aldi komt deze kerst met een plantaardige kalkoen
Sluiten