Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk News 6 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Good News: de eerste alcoholvrije bar in Nederland is een feit (je vindt ‘m in Amsterdam)

Voor iedereen die van plan is om januari ‘droog’ door te brengen, is er nu wereldnieuws: de eerste alcoholvrije bar van Nederland is een feit. Van 3 januari t/m 31 januari kan je in de bar terecht voor alcoholvrije goodness, zoals 0.0 biertjes, cocktails en wijnen, zónder dat er verleiding in de buurt is.

Waarom? Door middel van de bar wil oprichtster Mariska Leising mensen helpen om Dry January op een positieve en gezellige manier door te komen. No more excuses!

Bar 0.020

De bar krijgt de toepasselijke naam Bar 0.020. Je kan er van donderdag tot en met zondag jezelf lekker fris drinken en daarna wakker worden zónder de dag met een kater te beginnen.

Naast 0.0% drankjes komen er ook muzikanten en artiesten optreden (zo kan je elke vrijdagavond met de beats van een DJ het weekend inluiden!) en worden er 0.0% proeverijen en spelletjesavonden georganiseerd.

Ook interessant: 10 redenen waarom (soms) stoppen met alcohol drinken goed voor je is

Alcoholgebruik in Nederland

Uit onderzoek van Ikpas.nl blijkt dat 1,1 miljoen Nederlanders in 2018 te veel alcohol dronk (dat betekent wekelijks meer dan 21 glazen voor mannen en 14 glazen voor vrouwen). En daarvan belandden er 18.000 op de spoedeisende hulp doordat ze letsel opliepen tijdens een dronken avondje.

Schokkende cijfers, maar ook niet gek. Doordat we steeds meer te besteden hebben én al die alcoholrijke versnaperingen op een verleidelijke manier worden vermarkt, drinken we meer en meer.

Nederland is zelfs, in vergelijking met andere landen, één van de landen waar bovengemiddeld veel wordt gedronken, blijkt uit onderzoek van Trimbos.

Lekker: Deze alcoholvrije drankjes zijn perfect voor als je niet drinkt

Minder alcohol

Gelukkig hoor je steeds vaker dat mensen geen alcohol meer drinken. We schreven al eerder dat leven zonder alcohol een trend is, en de Britten hebben in 2013 niet voor niets Dry January in het leven geroepen.

Alcohol drinken heeft namelijk flink wat negatieve effecten op je lichaam. Op de korte termijn tast alcohol je geheugen aan (hello black out), heeft het een negatieve invloed op je conditie, word je agressiever, gebeuren er vaker ongelukken en kan je een alcoholvergiftiging oplopen. En dan hebben we je de langetermijneffecten (zoals borst- en darmkanker) nog onthouden.

Doen: op de website Alcoholexamen.nl kan je checken of jij eigenlijk wel weet wat de gevolgen van overmatig alcohol drinken zijn.

Het is duidelijk: het wordt steeds bekender dat alcohol drinken slecht is voor lichaam en geest. Reden genoeg om je eigen alcoholgebruik eens onder de loep te nemen en dat wijntje of biertje iets vaker af te slaan. En de komende maand kan Bar 0.020 je daar maar al te goed bij helpen. Cheers!

Adres Bar 0.020

Heb je trek gekregen in een 0.0% biertje? Je vindt Bar 0.020 aan de Nieuwezijds kolk 25 in Amsterdam. De bar is donderdag t/m zondag geopend. Kijk voor de exacte openingstijden op de website.

Meer over gezond leven:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Good News: de eerste alcoholvrije bar in Nederland is een feit (je vindt ‘m in Amsterdam)
Sluiten