Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 4 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

After Life op Netflix is een ontroerend (maar hoopvol) portret over het verlies van een dierbare

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: After Life op Netflix, over de draad terug oppikken na iemand dierbaar verloren te hebben.

Rouwen om een overleden partner, familielid of vriend is een bikkelhard proces. Er bestaat geen handleiding voor en elk rouwproces is uniek. We schreven al eerder een artikel over rouwen als je jong bent, en de Netflixserie After Life sluit daar mooi bij aan.

After Life

De Netflixserie After Life begint kort nadat hoofdpersonage Tony zijn vrouw Lisa heeft verloren aan kanker. Vlak voor haar dood heeft Lisa nog een paar videoboodschappen ingesproken, die Tony door de afleveringen heen bekijkt.

Lees ook: Hoe ga je om met de dood van een dierbare? Een gelukspsycholoog geeft antwoord

Tony is een emotioneel wrak en gaat kapot van verdriet. Het enige wat hem kan troosten is de gedachte dat hij in de mogelijkheid is om ook zijn eigen leven te beëindigen zodat hij verlost is van zijn pijn.

Tegen zijn collega’s en de mensen op straat is Tony nors en onrespectvol, uit woede voor wat hem is overkomen. Maar iedereen voelt aan dat deze attitude maar moeilijk houdbaar is op lange termijn.

Over hoop op betere tijden

Als je zo erg lijdt onder het verlies van je partner, kan je dan eigenlijk nog wel gelukkig zijn? Is er überhaupt nog hoop op een beter leven? Dit soort vragen vormen de rode draad in de serie.

Must read: Zo kijkt het boeddhisme naar het leven en de dood (en wat wij daarvan kunnen leren)

Want hoewel Tony oorspronkelijk weinig hoop heeft op een gelukkig leven , zie je toch hoe hij gaandeweg zijn weg terugvindt in de maatschappij. Bij zijn bezoekjes aan het graf van Lisa ontmoet Tony bijvoorbeeld een oudere weduwe die hem goede moed toespreekt, en ook aan zijn schoonbroer heeft hij veel steun.

Dat maakt van After Life een ontzettend eerlijk, rauw en prachtig portret over verlies en rouw. De emoties komen zo krachtig in beeld dat je automatisch overspoeld wordt door een golf van medelijden en empathie.

Bekijk hier de volledige trailer:

Meer Netflixseries?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
After Life op Netflix is een ontroerend (maar hoopvol) portret over het verlies van een dierbare
Sluiten