Rosa Bertram
Rosa Bertram Mind 31 okt 2019

WeekendTip: bezoek de Affordable Art Fair met ‘powervrouwen van de hedendaagse kunst’

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Dit weekend: wip langs bij de Affordable Art Fair in Amsterdam. 

Van kunst bekijken worden we niet alleen blij omdat het ons oog streelt, het doet ons even stil staan in de drukte van het hedendaagse leven. Jammer alleen dat kunst doorgaans best duur is. ‘Die koop ik later, als ik rijk ben,’ heb ik dan ook meermalen gedacht toen ik weer eens voor een pracht van een werk stond met een lege portemonnee.

Hoe tof dat de Affordable Art Fair (inmiddels al voor de 14e keer!) betaalbare kunst tentoonstelt?

De Affordable Art Fair

Van 31 oktober tot 3 november wordt de Kromhouthal in Amsterdam omgetoverd tot de Afforable Art Fair (AAF). De hele week vind je er duizenden stukken, allemaal onder de prijs van €7500,-. Alsnog een stuk meer dan de gemiddelde Nederlander te besteden heeft natuurlijk, maar toch komen de prijzen dichter in de buurt dan bij mening ander kunstevent.

De kunst is gemaakt door lokale, nationale en internationale kunstenaars en draait dit jaar om interessante thema’s. Street Art en Powervrouwen van de hedendaagse kunst.

Paneldiscussie

Voor veel vrouwen is het nog steeds lastig om een weg te vinden in de kunstwereld, daarom geeft de Affordable Art Fair de vrouwen achter de fair een podium.

Ook leuk: Maak je klaar voor Pisswife: het Amsterdam based feministische magazine met humor

Vanaf 14.00u vind je er dagelijks een paneldiscussie over dit onderwerp ‘Contemporary Art: Still a Man’s World?’, gehost door Cathelijne Blok, founder van The Tittymag, een feministisch kunstcollectief.

Kunst van de vrouw

Pas sinds relatief korte tijd verandert de kunstmarkt voor vrouwelijke kunstenaars en wordt er meer aandacht besteed aan het gelijkwaardiger en inclusiever maken voor kunstenaars van verschillende achtergronden. En dat is maar goed ook!

“Over de hele wereld worden vrouwen zichtbaar sterker en durven we voor onszelf op te komen. Ik zie om me heen dat ook met mij meer vrouwen in de kunstwereld opklimmen, maar we zijn er nog niet. We blijven de uitdagingen aangaan in gendervooroordelen, want de voorkeur bij vele verzamelaars, musea en galeries ligt nog steeds bij mannelijke kunstenaars”, vertelt kunstenares Loes van Delft aan AAF.

See you there!

Het adres van de Affordable Art Fair
Gedempt Hamerkanaal 231
1021 KP, Amsterdam
Bekijk hier de website en bestel je kaartjes.

Meer kunst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
WeekendTip: bezoek de Affordable Art Fair met ‘powervrouwen van de hedendaagse kunst’
Sluiten