Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 4 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Adidas maakt yogakleding van plastic afval uit de oceaan

Duurzaam omgaan met kleding is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Er zijn genoeg mogelijkheden om dingen te huren, ruilen of tweedehands te kopen – en als je toch echt iets nieuws wilt, dan zijn er een heleboel milieubewuste kledingmerken. Toch is dat met sportkleding nog wel lastig. Maar niet lang meer: Adidas heeft nu yogakleding van plastic afval uit de oceaan. Het sportmerk werkte daarvoor samen met milieuorganisatie Parley for the Oceans. Samen zorgden ze ervoor dat er plastic uit de zee werd verzameld. Adidas Women’s-directeur Alison Stewart legt uit: ‘We weten dat onze vrouwelijke klanten zich veel zorgen maken om het milieu. Met deze producten kunnen ze een verschil maken voor zowel hun training als voor de planeet.’

Dit vind je vast ook interessant: Hoe tof: dit bedrijf maakt wegen van plastic tasjes.

 

Yogakleding van plastic afval

Aan de Adidas x Wanderlust-collectie is trouwens ook te zien dat hij geïnspireerd is op de zee: veel kledingstukken hebben blauw- of grijstinten. Oorspronkelijk is het een lijn met yogakleding, maar naast yogabroeken kun je ook onder andere crop tops, tanktops en zelfs onesies kopen. Er zijn nu alleen nog kledingstukken voor vrouwen.

De collectie is een mooi vervolg op de sportschoenen van plastic afval die Adidas vorig jaar al maakte – UltraBoost, UltraBoost X en UltraBoost Uncaged. Voor één paar werden zo’n 11 plastic flesjes gerecycled: veel andere delen van de schoen werden gemaakt van ander gerecycled materiaal.

Met de collecties wil Adidas een steentje bijdragen aan het verwijderen van afval uit de oceanen, waarvan maar liefst 80 procent uit plastic bestaat. Daarnaast maakt het merk ook op andere vlakken een milieubewuste transformatie door: zo ruilden ze plastic tasjes in voor papieren tassen, waarmee ze naar eigen zeggen al zo’n 70 miljoen plastic tasjes hebben bespaard.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adidas maakt yogakleding van plastic afval uit de oceaan
Sluiten