Zien wij jou bij ADE Green? Er zijn nog kaartjes!

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: duurzame kinderkleding, een conferentie op het gebied van innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke verandering (ADE Green), plastic glazen die volledig recyclebaar zijn, en een mooi initiatief dat voedselverspilling tegengaat.

Kleding wisselen voor een andere maat

Wie vader of moeder is zal het vast herkennen: je hebt een leuk kledingstuk gekocht voor je kleine spruit, maar binnen no time past het al niet meer. Kinderkleding gaat maar korte tijd mee, en is daardoor niet duurzaam. Gelukkig is er nu Hulaaloop! Het initiatief van Emma Zee en Puck Middelkoop biedt verschillende abonnementen op kinderkleding van duurzame merken, zoals Little Label, Tapete, Icecream Bandits en Impfs & Elfs. Het werkt super makkelijk. De kleding die je via Hulaaloop bestelt wordt aan huis bezorgd en kan worden ingewisseld voor een maat groter wanneer kinderen eruit zijn gegroeid. Zo heb je dus voor elk seizoen de juiste maat in huis, en draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu.
www.hulaaloop.com

Duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke verandering

Nu het bijna tijd is voor ADE (het Amsterdam Dance Event) komt ook ADE Green er weer aan! ADE Green brengt de belangrijkste denkers en vernieuwers op het gebied van innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke verandering samen met de elektronische muziekgemeenschap. En daar kun je bij zijn. De eendaagse conferentie – die dit jaar plaatsvindt op 18 oktober in het DeLaMar Theater – heeft een rijk gevuld programma. Zo zijn er onder meer panels, workshops en debatten.

Naast duurzaamheid en innovatie vormt ook maatschappelijke verandering dit jaar een belangrijk thema. In lijn hiermee heeft ADE Green Nadya Tolokonnikova weten te strikken. Voor wie haar niet kent: Nadya is conceptueel kunstenaar, politiek activist én lid van de beruchte Russische punkrockformatie Pussy Riot. Vanwege de provocerende acties van de band is Tolokonnikova zelfs in een Russisch strafkamp beland. In een intiem interview beschrijft ze de geest van verzet en geeft ze haar blik op de rol die artiesten zouden kunnen spelen in de start van een revolutie.

Wil je erbij zijn? Tickets zijn verkrijgbaar via amsterdam-dance.event.nl.

Drinken uit een PET-glas

Op sommige festivals struikel je over de ‘gewone’ plastic glazen. Niet alleen een lelijk gezicht, maar ook nog eens slecht voor het milieu. Gelukkig zijn er ook alternatieven. Packaging Direct maakt PET-glazen: plastic glazen die krachtig, flexibel en licht van gewicht zijn, en ook nog eens volledig recyclebaar. Hoe dat precies zit? PET kan worden versnipperd tot kleine plastic deeltjes, om zo weer opnieuw te worden uitgeblazen tot glazen. Maar het kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt om meubels en pallets mee te maken. Tomorrowland is al om. Met het oog op duurzaamheid zal het festival vanaf volgend jaar gebruik gaan maken van deze PET glazen. Nu maar hopen dat andere festivals hier een voorbeeld aan nemen, zodat we de gigantische impact van festivals kunnen verminderen.

Slim voedselgebruik

Gooi je producten met een aflopende houdbaarheidsdatum zonder blikken of blozen de prullenbak in? Zonde! Met deze producten valt vaak echt nog wel wat lekkers te maken. Dat bewijst MealToday maar weer eens. Bij MealToday worden door een kok gezonde maaltijden gemaakt van producten met een houdbaarheidsdatum die uiterlijk de dag na maaltijdbereiding afloopt. En die kan iedereen (een dag van te voren) bestellen. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit 25 procent MealToday producten (die komen van supermarkten en een groenteman), 75 procent of 100 procent. Een nadeel: de locatie is Hoorn, dus je moet daar wel in de buurt wonen. Maar het kan je natuurlijk ook gewoon inspireren om slim met voedselgebruik om te gaan, en eten dat aan de datum is nét even wat minder snel weg te gooien.

Meer lezen

De gigantische impact van al die festivals (en hoe we die kunnen verminderen).

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Zien wij jou bij ADE Green? Er zijn nog kaartjes!
Sluiten