Geen deuntjes maar duurzaamheid: hier moet je zijn tijdens ADE Green

Bij Amsterdam Dance Event – ‘s werelds grootste festival op het gebied van elektronische muziek – denk je waarschijnlijk aan DJ’s, dansen en wellicht drugs, maar er is nóg een d-woord dat van toepassing is: duurzaamheid. Net als voorgaande jaren is er nu ook weer ADE Green, een conferentie over innovatie, duurzaamheid en sociale vraagstukken in de muziek- en evenementenindustrie.

ADE Green

ADE Green vindt morgen (woensdag 17 oktober 2018) plaats van van 12 tot 18 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Een kaartje kun je hier kopen voor € 35. Wat je zoal krijgt voor die prijs? Dit zijn de leukste dingen van het programma van ADE Green!

Rave for a Revolution!

Muziek is niet alleen iets leuks waar je op kunt dansen, maar voor velen ook een veilige manier om meningen te uiten en mensen bij elkaar te brengen. Van 13.15u tot 14.15u gaan panelleden daarover in gesprek.

Je hoort bijvoorbeeld het verhaal van Derek Debru, mede-oprichter van het taboedoorberekende gay-inclusive Nyege Nyege Festival in Oeganda. Je maakt ook kennis met Naja Orashvili van nachtclub Bassiani, waar een paar maanden geleden politie binnenviel – zogenaamd om drugs te zoeken, maar veel bezoekers vonden het een uiting van onderdrukking van LGBTQ+-mensen en startten een vreedzaam protest.

Six Innovations That Will Change the Event Industry

Al eerder aanwezig? Van 12.00u tot 13.00u kun je luisteren naar 6 start-ups, die met innovatieve uitvindingen de evenementenwereld op hun kop zetten. De Nederlandse start-up SeMiLLa zet sanitair afvalwater bijvoorbeeld om in schoon water en kunstmest, een ander bedrijf komt vertellen over zijn tent die organisch afbreekbaar is en weer een andere start-up maakt urinoirs voor vrouwen. Kortom: kom luisteren en raak geïnspireerd.

Imagine the Food of Tomorrow

Ooit van Chloé Rutzerveld gehoord?  De ‘food designer’ komt van 14.00u tot 14.30u vertellen over de toekomst van ons voedsel. Als we straks 9 miljard monden moeten voeden, hoe zorgen we dan dat er genoeg eten is? En ook: hoe maken we dat eten zo duurzaam mogelijk? Chloé houdt zich bezig met zulke uitdagingen rondom de productie en consumptie van voedsel, en hoe technologie daar een positieve verbetering in kan aanbrengen.

Dit vind je vast ook leuk: Een wilde festivalzomer gehad? Dit is waarom je je niet schuldig hoeft te voelen

Unite the World with Music and Pay it Forward

Van 17.00u tot 17.30u hoor je het inspirerende verhaal van de Indiase Shailendra Singh, die met zijn stichting Guestlist4Good ruim 128.000 kinderen in India aan onderwijs kon helpen. Shailendra werd daarbij geholpen door artiesten als Hardwell en Martin Garrix om geld in te zamelen. Zijn doel is dan ook om een beweging te creëren die de muziekindustrie verbindt met zijn doel om kinderen wereldwijd van onderwijs te kunnen voorzien.

The Future of Plastic

Speciaal voor wie zich ook nogal zorgen maakt om het grootschalige gebruik van plastic bierbekertjes tijdens ADE, is er van 15.45 tot 16.30 uur een sessie waarin Stientje van Veldhoven, Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, inzicht geeft in de toekomst van ons plastic gebruik. Ook tijdens andere sessies is er aandacht voor plastic – dat is dan ook behoorlijk nodig in een wereld waarin ongeveer de helft van de geproduceerde plastic producten bestaat uit dingen die maar één keer worden gebruikt.

Meer lezen?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Geen deuntjes maar duurzaamheid: hier moet je zijn tijdens ADE Green
Sluiten