Ga je dit weekend mee naar hét duurzaamheidsfestival? Bedrock geeft 2 kaarten weg!

Dit weekend vindt hét festival plaats waar je bij wilt zijn als je ook maar enigszins bezig bent met duurzaamheid: ACT. Het duurzaamheidsfestival wordt georganiseerd als één van de groene projecten van de ASN Bank samen met de ondernemers van Voor de Wereld van Morgen. Zondag 22 september vindt alweer de derde editie plaats in Rotterdam. En believe us – daar wil je bij zijn!

Dit weekend is het tijd voor verdieping, workshops en (h)eerlijk eten. Dat is het goede nieuws. Het slechte niets is dat de wereld het écht nodig heeft.

Van smeltende ijskappen tot een verstoorde biodiversiteit: de beelden en verhalen kennen we inmiddels. Tijd voor een flinke dosis inspiratie over hoe het ook kan!

Het programma van ACT.

Van het programma gaat je groene hart zéker sneller kloppen, want niet de minste Nederlandse namen staan op het programma.

Wie denkt dat het de 22e vooral gaat over smeltende ijskappen en er voornamelijk geitenwollensokken-types rondlopen heeft het mis. Duurzaamheid is iets wat iedereen aangaat en ACT is júíst het voorbeeld dat dat alles behalve suf is. Sterker nog: het brengt mensen samen, schept hoop én biedt een podium aan de tofste initiatieven.

Lees ook: Hoe je uitlegt hoe belangrijk (en echt) klimaatverandering is

Talks

Dit kan je verwachten qua line-up: een talk van Jelmer Mommers van de Correspondent (hij was ook te gast in onze eigen podcastserie Bedrock Talks), praat Tim Hofman (journalist en bekend van BNN) je bij over wat jíj kan veranderen en hoe je dat doet en leer je ook meer over de wetenschappelijke kant: weerman en meteoroloog Peter Kuipers Munneke van NOS vertelt vanuit zijn kennis.

Workshops

Wie graag z’n handen uit de mouwen steekt is hier aan het goede adres, je volgt namelijk een workshop van onder andere MamaBotanica, stadsimkers of van een stadsboswachter over blockchain en bomen. Bekijk hieronder de rest van het programma.

blokkenschema ACT
Bron: ACT. ACT.

De food line-up

Gezien de vlees- en zuivelindustrie de grote vervuiler is als het gaat om CO2-uitstoot, is de foodcourt op ACT eentje om op te letten. Je leert onder andere je eigen chutney maken, proeft een broodje Knakwortel of eet een Krekelburger.

Ook interessant: Deze jonge klimaatstrijders geven het goede voorbeeld en dit is hoe jij mee kan doen

Koffie drink je van Moyee coffee en heerlijke (en oké: prachtige) cakes eet je van het lokale sharp sharp dat vegan en glutenvrij bakt. En de plant based foodtruck Bakblik kan natuurlijk niet ontbreken.

Tickets + winactie

De tickets hebben de schappelijke prijs van €7,50, waarvoor je 3 muntjes voor drankjes, korting op je eerste hapje en natuurlijk een inspirerende dag krijgt.

Speciaal voor de Bedrock-lezers hebben we twee kaartjes waarmee je gratis toegang krijgt. Reageer je onder onze Instagram-post van vandaag waarom jij de kaartjes wilt bemachtigen? Vanmiddag hoor je nog of jij de winnaar bent!

Niet getreurd als je niet de winnaar bent, tickets koop je hier.

Oh, hadden we al gezegd dat het plaats vindt bij het creatieve, industriële Weelde terrein in Rotterdam?

See you there!

ACT. Festival 
Weelde
Marconistraat 37-39
Zondag 22 september 13.00u – 19.00u

Zo draag jij bij aan een groenere wereld

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Ga je dit weekend mee naar hét duurzaamheidsfestival? Bedrock geeft 2 kaarten weg!
Sluiten