Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Betere wereld 9 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

Herfst uitstapjes: 8 leuke en mindful to do’s voor tijdens de herfstdagen

De herfst is in volle gang. Door de prachtig, oranje-gekleurde blaadjes die nu van de bomen dwarrelen, maken we graag een boswandeling. Maar je kan nog véél meer leuke herfstuitstapjes maken waar je helemaal zen van wordt.

De herfst is magisch. We voelen dat de winter eraan komt, maar doordat de zon nog regelmatig schijnt, is het heerlijk om naar buiten te gaan. Dus hup, jas aan, (camera mee) en gaan!

De leukste herfst uitstapjes

Van een wandeling met alpaca’s tot een weekendje weg tot een gin & tonic proeverij. Dit zijn de leukste herfst uitstapjes.

1. Herfstwandeling met alpaca’s

Geef je standaard herfstwandeling een upgrade en ga met bijzonder gezelschap: een alpaca. De schattige langharige lama lookalike. In de buurt van de bossen van natuurgebied De Maashorst bevindt zich de Alpacafarm Vorstenbosch. Je loopt tijdens deze wandeling een leuke route door het bos en je kan natuurlijk óók mooie foto’s maken.

2. Bezoek een museum

Musea zijn super leuk, zeker nu er steeds meer ingespeeld wordt op het dagelijks leven nú. Zo wordt bij het Tropenmuseum in Amsterdam nu de fascinatie voor Japan heel mooi in beeld gebracht met de expositie Cool Japan. Voor de echte Instagrammers: er is zelfs een speciale Japanse kamer voor selfies ingericht.

Woon je meer in de buurt van Den Haag? Bezoek dan Museum Voorlinden in Wassenaar, waar het onder andere lijkt alsof je onder water in een zwembad loopt.

3. Ga op minireis

Deze is voor alle avonturiers onder ons. Ga in plaats van één dag, gewoon een heel weekend weg. Via srprs.me kan je een weekendje weg gaan met onbekenden. Je boekt een trip naar een verrassingsbestemming in Europa. En dus niet alleen de bestemming is een verrassing, maar ook met wie je op reis gaat. Spannend! Je medereizigers zijn allemaal tussen de 18 en 35 jaar oud en ontmoet je op het vliegveld.

Ideaal voor als je nieuwe mensen wilt ontmoeten of misschien wel een potentiële nieuwe vlam. Toch liever vertrouwd met je vrienden op pad? Dan houd je het gewoon lekker bij alleen een verrassingsbestemming.

Waarom het herfstweer ons zo vrolijk en gelukkig maakt

4. Hilarisch avondje met Who’s the dude

Meer zin om lekker binnen te blijven? Dan is een spelletjesavond altijd gezellig. Speel het spel Who’s the dude en je hebt er een hilarische avond voor in de boeken bij. De uitdaging is om met de levensgrote dude zoveel mogelijk situaties uit te beelden die je vrienden en/of familie moeten raden. Bijvoorbeeld: een scene uit een film naspelen of een sport of beroep uitbeelden. Lol gegarandeerd!

5. Gin & tonic proeverij

Gin & tonic: wie is er niet dol op? Ga daarom lekker naar een proeverij waar leren, ruiken, proeven en beleven centraal staan. Je maakt zelf diverse combinaties (onder leiding van een deskundige natuurlijk). Een gezellige dag waar je leert welke gin en tonics het beste bij elkaar passen en hoe je je drankje het mooiste garneert. Zo word jij de koningin op het gebied van gin & tonics maken.

Ben jij iemand die er niet dol op is? Dan is een wijn- of een bierproeverij minstens zo leuk om te gaan doen!

6. Koken met seizoensgroenten

Een nieuw seizoen betekent nieuwe seizoensgroenten. Yay! Probeer nieuwe recepten uit en gebruik daarbij seizoensgroenten van de (super)markt. Paddestoelen, wortelen, pompoen… typische herfst ingrediënten waar jij heerlijke recepten mee kan maken. Deze groenten hoeven niet van ver te reizen, ze komen namelijk gewoon uit de buurt en zijn daarom (meestal) ook niet in plastic verpakt!

Maak bijvoorbeeld bloemkoolpuree met paddenstoelen en pastinaak of gepofte zoete aardappels met avocado en limoenroom.

7. Interessante lezingen en docu’s in Pakhuis de Zwijger

Wil je graag meer leren over onder andere duurzaamheid? Ga dan eens langs bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Bijna elke dag worden er lezingen gegeven en super interessante documentaires getoond, zoals HUMAN en Raving Iran. Aanstaande maandag 12 november kan je een lezing bijwonen over ‘Duurzaam vliegen, kan dat wel?’ en de dag erna wordt er gesproken over het onderwerp: ‘Van afval tot product’.

Check altijd even de website van Pakhuis de Zwijger voor leuke tips, meer docu’s en evenementen. Groot voordeel: je mag je entreegeld zélf bepalen. Je mag zoveel betalen als je ervoor over hebt, je moet je alleen wel even van te voren inschrijven als je ergens bij wilt zijn.

8. Kijk inspirerende docu’s

Ben je er al veel op uit gegaan deze herfst? Gun jezelf dan gewoon een dagje om lekker te bingewatch-en. Kijk interessante docu’s waar je echt iets van opsteekt en die je aan het denken zetten. Wij hebben een paar suggesties van inspirerende food documentaires die je kan kijken. Maar we verzameleden ook een hele hoop NetflixTips!

Meer over natuur en de herfst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Herfst uitstapjes: 8 leuke en mindful to do’s voor tijdens de herfstdagen
Sluiten