Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 1 sep 2018

72 Cutest Animals op Netflix is de meest vertederende weekendbesteding ooit

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: de informatieve, maar vooral vertederende docuserie 72 Cutest Animals. 

Als ik mensen vertel dat ik veganistisch eet, krijg ik vaak de vraag: ‘Wat vind je dan van dierentuinen?’ Mijn antwoord daarop is meestal een beetje vaag. Objectief gezien heb ik best wat argumenten tegen dierentuinen in te brengen. Maar zodra ik een voet over de spreekwoordelijke drempel van Artis zet, kan ik niet meer objectief nadenken. Japanse makaak met baby? Schattig! Knagend zwartstaartprairiehondje? OMG. Kleinste schildpad ter wereld? Ik houd van dierentuinen.

72 Cutest Animals

Oftewel: geef me schattige dieren en ik loop de hele dag met een gelukzalige glimlach rond. Je kunt je dus wel ongeveer voorstellen hoe ik erbij zat toen ik de serie 72 Cutest Animals zag. In die docuserie gaan de makers op zoek naar het antwoord op de vraag wat schattige dieren zo schattig maakt. Die lachende quokka’s zijn duidelijk een lust voor het oog, maar hoe zit het met olifanten, leeuwen en zelfs ratten?

Sommige dieren zijn vooral schattig door hun gedrag en authenticiteit, zo blijkt. Een aantal heeft zelfs hun overleving aan hun schattigheid te danken! 72 Cutest Animals leert je dus ook nog eens een heleboel grappige en interessante feitjes die je prima kunt vertellen op kringverjaardagen als je klaar bent met de vraag hoe het met je gaat.

72 Cutest Animals – Trailer

The animal kingdom continually astounds us with showcases of strength and capability beyond our own, innovative adaptation to a changing environment and at times, amazing intelligence. This series goes beyond the remarkable science and examines how some creatures possess an emotional appeal that we are powerless to resist.

De serie bestaat uit 12 afleveringen van bijna een halfuur, dus in totaal ben je zo’n 6 uur kwijt. En die ga je in één middag uitkijken, we waarschuwen je vast. De serie is minder levensveranderend dan de docu’s die we normaal tippen, maar zéker de moeite van het bekijken waard. Want hé, uiteindelijk zijn weekenden toch ook voor de ontspanning.

Je kunt 72 Cutest Animals bekijken op Netflix.

Meer documentaires op Netflix

Altijd op de hoogte blijven van onze beste updates over MIND, BODY en BETTER WORLD? Schrijf je in voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
72 Cutest Animals op Netflix is de meest vertederende weekendbesteding ooit
Sluiten