Tanja Terstappen
Tanja Terstappen Verzorging 27 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Voor, tijdens én na het feestgedruis: 7 tips om morgen fit op je werk te verschijnen

Met Koningsdag is het festivalseizoen officieel aangebroken. Lange dagen (en nachten) kunnen er behoorlijk inhakken. Zeker als je de volgende dag fris op je werk wil verschijnen, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Voor, tijdens én na het feestgedruis: 7 tips om een kater en vermoeidheid te beperken.

Eet!

Als je weet dat je een feestje voor de boeg hebt: begin met een gezond ontbijt. Vul je voorraden vitaminen aan tot maximaal niveau. Niet alleen door alcohol, maar ook door hard geluid, sigarettenrook en veel impulsen verbruik je energie en dus vitaminen en mineralen. Als je een flink voorraadje in je lijf hebt, raak je minder snel uitgeput. Vooral vitamine B (breekt alcohol af) en vitamine C (goed voor je weerstand) zijn belangrijk om op peil te houden.

Citroen

Een glas warm water met citroen is sowieso goed om de dag mee te starten, maar het kan ook helpen een kater te voorkomen. Citroen helpt gal op gang te laten komen en ruimt giftstoffen op.

Water, water, water…

We weten het allemaal wel, maar probeer het ook eens écht te doen. Wissel je alcoholische versnaperingen af met glaasjes water en drink een grote kop kruidenthee voor je gaat slapen. Sowieso is dat een goed idee, want de thee verwarmt je van binnen zodat je lekkerder slaapt. Bovendien worden afvalstoffen die ontstaan door stress of veel impulsen beter afgevoerd als je veel water drinkt.

Neem rust voor je gaat slapen

Na een feestje of een festival blijft je hoofd nog even doortollen. Hoezeer je ook meteen je nest in wil duiken; je voelt je morgenochtend beter als je even de tijd neemt om terug bij jezelf te komen na zo’n intense dag. Let op je ademhaling, luister een audio-meditatie, wandel nog even een rondje buiten of kom tot jezelf met een kop thee.

Magnesium

Magnesium levert een bijdrage aan geestelijke en lichamelijke ontspanning, het energieniveau en versterking van geheugen en concentratie. Neem een uurtje voor het slapen een magnesiumtablet, of eet een magnesiumrijke snack. Magnesiumtauraat, -citraat of bisglycinaat worden door het lichaam goed opgenomen.

Ga schoon je bed in

Spring nog even onder de douche, haal je make-up eraf en hydrateer je huid. Je lijf ontspant door een warme douche, je spoelt het feestgedruis (letterlijk) van je af en je voelt je uiteraard frisser de volgende ochtend.

The morning after: reserves aanvullen

En ook de volgende ochtend is het belangrijk om mineralen, vetten en vitamines aan te vullen. Blend daarom bijvoorbeeld een gezond sapje voor jezelf. Zoals deze van SLA: avocado, mango, banaan, kokosmelk, honing en chiazaad. Het bevat veel vitamine C, mineralen en goede vetten waardoor het je reserves weer opbouwt.

Toch niet helemaal fit wakker? Met deze tips kom je (redelijk) fris de dag door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️