Tanja Terstappen
Tanja Terstappen Spirituality 6 sep 2017

7 inspirerende boeken van spiritual teachers (die je binnenkort kunt zien in Amsterdam)

Yogaleraren, inspirators en filosofen van over de hele wereld verzamelen zich op 7 en 8 oktober a.s. op verschillende bijzondere locaties in Amsterdam om hun wijsheden te delen. Dat doen ze tijdens de Inner Peace Conference. Om alvast in de sfeer te komen maakten we deze boekenlijst. Kun je je alvast een beetje inlezen, óf up-to-date blijven als je er niet bij kunt zijn.

Max Strom – iHappiness

Dit boek gaat over bewust leven in het digitale tijdperk. Max Strom legt de ironie van onze tijd bloot: we zijn zo druk met digitaal verbonden zijn, dat we soms vergeten dat we ook nog een echt leven hebben. Tijd voor verandering. Hij pleit voor zinvoller gebruik van alle digitale mogelijkheden.

Erica Jago – Art of Attention

In het Nederlands: Liefde voor yoga. Voor iedereen die met yoga bezig is of wil zijn legt dit boek yogaoefeningen mooi en duidelijk uit. Het bestaat uit vijf thema’s, van stilte of schuldgevoel. Ieder deel begint met een intentie. Vol fijne beelden en verhelderende tekeningen.

Jose Manchado – Be happier than the Dalai Lama

Dit boek beantwoordt de diepere vraag: wat maakt spirituele leraren – zoals de Dalai Lama – zo gelukkig en levendig? Er staan veel bewustzijnsoefeningen in het boek, die helpen contact te maken met je innerlijke staat van geluk, die volgens José voorbij alle theorieën en verhalen gaat. In elk hoofdstuk lees je wat Tibetaanse leraren zouden doen in een bepaalde, uitdagende situatie. En nog belangrijker: wat zouden ze niét doen.

Dr. Miles Neale – Advances in Contemplative Psychotherapy

Boeddhistisch psycholoog Miles Neale studeerde twintig jaar het boeddhisme en vijftien jaar psychologie. Hij schreef mee aan dit baanbrekende boek over de samenvloeiing van neurowetenschap, psychologie en psychotherapie met wijsheden en wetenschappen uit het Oosten.

Eddie Stern – On yoga

Yogaleraar Eddie Stern werkte mee aan dit prachtige Taschen-koffietafelboek, waarin de essentie van yoga gegrepen wordt in fotografie. Van India tot Hollywood, met prachtige beelden van yogi’s, goeroe’s, de Dalai Lama maar ook bijvoorbeeld van The Beatles in India.

Tijn Touber – Heimwee naar het Paradijs

Heimwee naar het Paradijs is een spannend leesboek over het oude Egypte, het mysterieuze Atlantis én wat we daar nu van kunnen leren. Tijdens de speurtocht naar de oorsprong van het leven stuit schrijver en meditatieleraar Tijn Touber op een verloren superbeschaving, die aanwijzingen achterliet over onze geschiedenis, de tijd waarin we leven en de toekomst die ons wacht.

Sander Tideman – Business as an Instrument for Societal Change: In Conversation with the Dalai Lama

Economisch jurist Sander Tideman is al 25 jaar bevriend met de Dalai Lama. Veel van zijn gesprekken over business, leiderschap en economie – onderwerpen waar de Dalai Lama maar weinig over praat – schreef hij op in dit boek. Vol mooie inzichten voor iedereen die bewust zaken wil doen.

Dit jaar vindt de Inner Peace Conference plaats op 7 en 8 oktober, op verschillende prachtige locaties in Amsterdam. Het hele weekend kun je workshops, lezingen, meditaties en concerten bijwonen. Om zowel je inner peace als inner wisdom te voeden. Speciaal voor Bedrock-lezers is er deze link om tickets te kopen.

Meer Bedrock?

Waarom Amsterdam in 2025 (weer) het spiritueel centrum van de wereld gaat worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
7 inspirerende boeken van spiritual teachers (die je binnenkort kunt zien in Amsterdam)
Sluiten