Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 12 december 2017

5x waarom dinsdagen helemaal top zijn

Uhm, watte? We weten het, dinsdag wordt na maandag gezien als de stomste dag van de (werk)week. Je bent nog niet op de helft én hebt net de treurige maandag achter de rug. Eigenlijk best zielig, en daarom is het hoogtijd om de dinsdag eens in het zonnetje te zetten. Oké, komt 'ie:

1. Je rijdt voorzichtiger

Volgens deze statistieken wordt er op dinsdag veiliger gereden dan op andere dagen. De meeste ongelukken vinden in het weekend plaats, en dat heeft natuurlijk waarschijnlijk te maken met alcoholconsumptie. Dus, pak de wagen maar op dinsdag!

2. Je slaapt beter

In Amerika heeft FirstBeat hier onderzoek naar gedaan. Ze vonden dat je het beste slaapt op dinsdagnacht. Waar dat door komt? Waarschijnlijk heeft het ook met alcohol te maken. Op dinsdag drink je over het algemeen niet, tot weinig. En dan slaap je dus ook beter.

3. Je eet verstandiger

Tijdens het weekend heb je misschien genoten van uitgebreide diners en net iets te veel wijntjes. Op maandag ben je zielig en verdien je chocolade, want maandag. Dus probeer je over het algemeen op dinsdag gezonder te eten. Daar wordt je lichaam uiteindelijk het gelukkigst van, dus voor je gezondheid is dinsdag een topdag.

4. Je gaat naar de sportschool

Een onderzoek van Jawbone ontdekte dat de meeste mensen op dinsdag naar de sportschool gaan. Waarschijnlijk omdat de maandag voor je gevoel nét iets te heftig is om naar de sportschool te gaan. Of dit nou iets is wat de dinsdag top maakt, valt te betwijfelen, maar goed voor je lichaam is het zeker.

5. Op dinsdag worden de meeste baby’s geboren

Dit is een heel gek feitje, maar de meeste baby’s (in ieder geval in Amerika) worden op een dinsdag geboren. Tot maar liefst 16% meer dan op andere dagen. Wel een mooie reden om de dinsdag net iets meer credits te geven.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrocks Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
5x waarom dinsdagen helemaal top zijn
Sluiten