Josephine Kay
Josephine Kay Voeding 25 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

5 x summer reads: boeken over (de soms haat/liefde verhouding met) food

Vorige week deelden we 5 boeken over spiritualiteit, die niet zweverig zijn, en vandaag delen we 5 boeken over voeding die als eye openers fungeren. Want, we houden van lekker en goed eten, maar soms kan het je ergste vijand zijn.

5 x boeken over (de soms haat/liefde verhouding met) food

Hoogsensitief? Deze boeken leggen je er meer over uit

1. Bread, Wine, Chocolate: The Slow Loss of Foods We Love

Shrijver Simran Sethi onderzoekt de voedingsmiddelen waar we zo van houden, en plezier van beleven. Hij schijnt ook licht op het feit dat steeds meer eten monotoon wordt en op elkaar gaat lijken. Vooral in Amerika, waar eten steeds meer hetzelfde smaakt. Hij pleit 2. voor meer diversiteit en het behoud van een divers menu.

2. The Man Who Ate Everything

Jeffrey Steingarten was de foodrecensent voor Vogue en beschrijft op grappige wijze hoe hij geprobeerd heeft zijn afkeer voor kimchi, de Griekse keuken en blauwe voeding te overwinnen. De hilarische anekdotes en conclusies zullen je doen watertanden. En je zal het waarschijnlijk met hem eens zijn na het lezen van dit boek: ‘ik weet vrij zeker dat god de kleur blauw alleen voor rottend eten had bedacht.’

Toe aan een goed boek? Met deze 5 (zelfhulp)boeken ben je weer even zoet

3. The End of Plenty: The Race to Feed a Crowded World

Zou het einde van absurde hoeveelheden eten in westerse landen in zicht zijn? Journalist en milieuactivist Joel K. Bourne Jr. schetst een dramatisch beeld. Hij belicht de snelheid waarop voeding wordt geproduceerd voor een groeiende populatie en de consequenties voor het milieu.

4. Born Round: A Story of Family, Food and a Ferocious Appetite

Frank Bruni beschrijft in dit boek hoe hij ‘rond’ geboren werd: hij was een beetje mollig en altijd hongerig. Een bijzonder verhaal over zijn (vaak moeilijke) relatie met voeding en hoe hij in 2004 restaurant criticus werd voor The New York Times. Zijn haat/liefde-relatie met voeding komt hierdoor extra hard aan en voert de boventoon in zijn leven.

5. Cooked

Michael Pollan gebruikt de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde om heerlijke gerechten te produceren. Hij legt de focus op wat de natuur ons gegeven heeft en leert gaandeweg hoe hij kan grillen met vuur, kan koken met vloeistof, brood kan bakken en hoe fermentatie werkt (van kaas tot bier). Na het lezen van dit boek heb je gegarandeerd zin in puur en echt eten.

6 mooie boeken die je deze zomer op je must-read lijstje wilt zetten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
5 x summer reads: boeken over (de soms haat/liefde verhouding met) food
Sluiten