5 tips voor een productievere zomer

De zomer komt eraan, maar vaak gaan die warme temperaturen gepaard met minder productiviteit. Terwijl veel mensen van de zon genieten, moet jij nog een dosis werk verrichten. Met deze tips blijf je ook in de zomer productief.

Zorg voor een aangename werkomgeving

Zorg ervoor dat je kunt werken op een plek waar de temperatuur aangenaam is. Wanneer je werkt in een te warme omgeving zorgt dit ervoor dat je minder productief bent, maar ook werken in een te koude omgeving komt je productiviteit niet ten goede. Uit onderzoek van de Helsinki University of Technology blijkt dat mensen de beste prestaties leveren bij een temperatuur van 22 graden. Tijd voor een brainstormsessie? Ga eens naar buiten! Een nieuwe omgeving zorgt vaak voor veel nieuwe inspiratie en ideeën.

Omring jezelf met hard werkende mensen

Concentratie is besmettelijk. Wanneer de mensen om je heen ook hard aan het werk zijn, zorgt dit ervoor dat je zelf ook harder gaat werken. Omring je dus met mensen die hard aan het werk zijn en je zult merken dat je zelf ook meer gedaan krijgt.

Werk tijdens de uren die je het productiefst bent

Flexibele werkuren? Zorg er dan voor dat je je dag goed indeelt. Sta bijvoorbeeld eerder op en probeer het meeste werk te verrichten wanneer het nog wat koeler is. Ga als de zon schijnt lekker naar buiten en probeer je overige werkzaamheden bijvoorbeeld ‘s avonds, als het weer wat is afgekoeld, te verrichten.

Beperk je uren

Een werkdag van vier uur kan even productief zijn als een werkdag van acht uur. Wanneer je langer werkt, wil dat namelijk niet automatisch zeggen dat je ook meer gedaan kunt krijgen. Je geest werkt namelijk beter met beperkingen. Dus wanneer je hetzelfde in een kortere werkdag moet doen, werk je vaak sneller, besteed je minder tijd aan onnodige dingen en focus je jezelf op het behalen van je doelen. De rest van de dag kun je gebruiken om te genieten van de zomer.

Maak tijd voor ontspanning

Productiviteit gaat om een goede combinatie van werk en ontspanning. Wanneer je zorgt voor een goede afwisseling komt dit de productiviteit en creativiteit ten goede. Onderzoekers van de Florida State University kwamen tot de conclusie dat de productiviteit hoger ligt als er tussen werkintervallen tijd is voor ontspanning. Zoek de buitenlucht op zodat je daarna weer met nieuwe inspiratie aan de slag kunt. In Zandvoort vind je deze zomer de Zee-as: een HUB op het strand zodat je je werkomgeving kunt combineren met ontspanning aan zee. Oftewel, surfen of genieten van een drankje in de zon.

Meer lezen? Werk en privé lopen als nooit tevoren in elkaar over. Zo vind je de rust weer terug.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
5 tips voor een productievere zomer
Sluiten