Josephine Kay
Josephine Kay Welzijn 22 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

5 redenen waarom een eliminatie dieet het proberen waard is

Inmiddels zien we door de bomen het bos niet meer als het op voeding aankomt. Zo publiceerde HP de Tijd recentelijk een interview met 3 food experts die allemaal iets anders zeggen en aangeven dat we in een ‘voedsel jungle’ leven. Wie moet je geloven, wat is gezond eten en welke manier van eten (vegan, glutenvrij, vegetarisch enz) is nou écht goed voor je? We zoomen in op het eliminatie dieet.

De arts William Cole gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken van chronische problemen bij zijn patiënten en gelooft in natuurlijke en holistische methoden om je algehele welzijn te verbeteren.

Hij heeft meerdere stukken geschreven over het eliminatie dieet. Met deze methode haal je stap voor stap bepaalde voedingsmiddelen uit je dieet om de oorzaak van bijvoorbeeld je opgeblazen gevoel te vinden. Zo kun je uitzoeken wat voor jou persoonlijk het beste werkt en hoef je niet mee te doen aan een food hype.

De voordelen van een eliminatie dieet volgens William Cole

Benieuwd of het eliminatiedieet wat voor jou is? Begin dan even met het lezen van de volgende voordelen.

1. Meer energie

Als de wekker gaat wil je huilen, je zet de hele dag door koffie en hebt standaard een middagdip. Door bepaalde voedingsmiddelen niet meer te eten voor minstens 60 dagen geef je jezelf een energy boost. Volgens Cole moet je het zien als een dagje bij de spa voor je ingewanden.

2. Meer duidelijkheid

Word je moe of heb je een opgezwollen gevoel na sommige maaltijden, maar weet je niet waar het door komt? Met een eliminatie dieet kun je er langzaam maar zeker achter komen wat de boosdoener is. Trek dus niet meteen de conclusie dat het ‘vast gluten’ is. Je komt via deze methode er echt achter waar je gevoelig voor bent.

Lees ook: Voedingstips voor de start van jouw Bedrock’s Thuis Retraite

3. Persoonlijk advies

Je ontdekt via deze methode precies welke voedingsmiddelen goed voor jouw lichaam zijn. Iedereen is verschillend en uniek. Sommige mensen reageren heel heftig op een voedingsmiddel terwijl de ander er juist energie door krijgt. Je kunt niet iedereen over een kam scheren.

4. Minder/geen bewerkt voedsel

Omdat je stap voor stap erachter wil komen welke voeding goed of niet goed bij jou past, eet je geen bewerkt voedsel meer. Alleen maar pure ingrediënten zodat je goed kunt meten wat je lichaam een goed gevoel geeft.

Ook interessant: Een analyse over bewerkt voedsel: helemaal niet erg of niet aan beginnen?

5. Je bent niet op dieet

William Cole gelooft dat diëten niet goed voor je zijn. Je straft je lichaam als het ware door het af en toe te verhongeren. Ja, je valt er van af, maar of jij (en je lichaam) er echt gelukkig van wordt? In plaats van het straffen, verwen je je lichaam juist met deze methode. Je voedt het met puur eten waar het energie van krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom een eliminatie dieet het proberen waard is
Sluiten