5 mind hacks: zo heb je weer zin in je workout

Je favoriete sportbroek zit nog in de was, je hardloop gympen zijn alweer aan vervanging toe en snel een banaan of toch maar een groot ontbijt ná je ochtendrun? Problemen uit lang vervlogen tijden, want de laatste weken heb je alles behalve zin in je vertrouwde workout. Vijf mind hacks waarmee je direct van de bank komt.

Probleem 1: je stelt je workout uit

Je ochtend workout heb je opgeschoven naar een snelle run in de lunch die je hebt laten schieten voor een lekker lange avondrun die er ook nooit van gekomen is. Nog maar een wijntje, want morgen ga je trainen. Echt.

Zo los je het op: maak het je eerste agendapunt van de dag

Leg voor het slapen gaan je sportoutfit klaar. Zodra de wekker gaat en nog voordat er allerlei belemmerende gedachten in je op kunnen komen, weet je: éérst die workout!

Probleem 2: je ziet als een berg tegen die 8 km op

Een paar weken geleden was het je favoriete run op zondag, maar nu lijkt die 8 km een haast onmogelijke opgave.

Zo los je het op: verleg de lat

Spreek met jezelf af dat vier kilometer een prima prestatie is en in ieder geval beter dan blijven zitten. Goeie kans dat je na een paar kilometer denkt: ik ga lekker, ik ren dóór!

Probleem 3: je hardlooprondje is zo saaaaaai

Ieder paaltje, bochtje, stukje gras – je kunt ieder detail van je hardlooprondje in het park wel dromen.

Zo los je het op: doe het op z’n Scandinavisch

Fartlek is een Zweedse loopmethode. Zonder vooropgezet plan maak je van je training een snelheidsspel. Doe een sprint tot aan dat paaltje, vertraag in dat ene bochtje en voluit langs die grasstrook. Zo wordt je training weer mentaal en fysiek uitdagend.

Probleem 4: je wilt wel, maar je hebt geen tijd

Hoe je ook je afspraken probeert te plannen, het lukt je niet om een uur vrij te maken.

Zo los je het op: HIIT it!

Het idee dat langer trainen betekent beter trainen, is allang achterhaald. Ga voor kort, maar intensief. Er zijn talloze HIIT-apps met ultrakorte, maar oh zo zware workout.

Probleem 5: Je. Hebt. Echt. Geen. Zin.

Zo los je het op: F*ck die shit!

Met collega-trainers heb ik het er regelmatig over. Wij hebben ook weleens Echt. Geen. Zin. Hoe wij onszelf motiveren? Niet de discussie met jezelf in je hoofd aangaan en ook geen dealtjes met jezelf sluiten (als ik nu ga trainen, dan mag ik…), maar f*ck die shit, zoals een van mijn collega’s altijd zegt. Je weet wat je te doen staat. En je weet ook hoe lekker je je na die workout voelt. Altijd.

Enjoy je workout.

Tip om het vol te houden: Met de zaterdagochtend workout 10 Rising Stars van holistisch lifestyle concept Stadswild start je jouw weekend direct goed. Rennen met tussendoor krachtoefeningen voor ieder niveau. Zin om met een heel nieuw perspectief 5 km rennen? Probeer dan eens Force 5 op maandagavond. In de Stadswild-workouts wordt ook aandacht besteed aan ademhaling, focus en bewustwording.

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
5 mind hacks: zo heb je weer zin in je workout
Sluiten