Op deze manieren kun je je beautyroutine verduurzamen

Allemaal leuk en aardig, dat consuminderen en zo - maar je wilt er toch ook nog wel een beetje leuk uitzien? Soms wil je gewoon een beetje mascara en lippenstift op je gezicht smeren, en dat kunnen we ons goed voorstellen. Maar hoe maak je je beautyroutine een beetje duurzaam?

Koop duurzame merken

We leven in 2018 en er worden steeds meer stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Dat  betekent ook dat je als consument bewust kunt bijdragen aan beautymerken die hiermee bezig zijn. Door duurzamere merken te kopen, laat je met je portemonnee zien waar je voor staat. Je kunt bijvoorbeeld letten op ingrediënten, verpakkingsmateriaal en wat merken uitdragen naar de buitenwereld. Een merk als Lush zet zich bijvoorbeeld ook op politiek vlak in om zo dierproeven tegen te gaan. Jup, dat gaat verder dan mooie bruisballen.

Less is more

Hoe leuk sommige beautyproducten ook er uitzien, veertig potjes en flesjes in je badkamerkastje is misschien ietwat overdreven. Neem dus eens tijd om kritisch naar je collectie te kijken: wat gebruik je eigenlijk echt? Kijk of je bepaalde producten op meerdere manieren kunt gebruiken, bijvoorbeeld kokosolie als lippenbalsem en haarmasker. Op deze manier bespaar je geld en help je de aarde ook een beetje.

Leeg is niet altijd echt leeg

Vaak gooien we beautyproducten weg in de veronderstelling dat ze leeg zijn, maar meestal is leeg niet écht leeg. Als je een tandpastatube openknipt, kun je er bijvoorbeeld vaak nog wat restjes uit krijgen. Als je al deze restjes bij elkaar optelt, bespaar je misschien wel een hele tube per jaar! Een handige en supermakkelijke manier om je beautyroutine op een duurzame manier uit te voeren.

Dit vind je vast ook interessant: Deze 4 fijne cosmeticamerken zijn dierproefvrij

 

Vervang producten voor duurzame materialen

Make-updoekjes zijn heel gemakkelijk, maar je gooit ze na één keer gebruiken meteen weer weg. Hetzelfde geldt voor wattenschijfjes. Superzonde natuurlijk, want dit soort beautyproducten vraagt wel veel van de aarde. Make-updoekjes zijn niet heel duurzaam, en ze zijn ook helemaal niet zo goed voor je huid. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld wasbare wattenschijfjes gebruiken: heeft je huid meer plezier van, en de aarde ook.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Op deze manieren kun je je beautyroutine verduurzamen
Sluiten