Redactie
Redactie Welzijn 7 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

4 fijne manieren om positiever over je eigen lichaam te zijn

Vrouwen kunnen erg streng en hard voor zichzelf zijn. Dat gaat over het eigen kunnen maar ook vaak over het lichaam. Hier is van alles niet goed aan. En dat is enorm zonde, want we hebben een lichaam wat functioneert en mooi is om haar eigen unieke uitstraling. Daarom staan wij erg voor body positivity! Maar hoe word je ineens positiever over je lichaam?

Ondanks de vele social media-accounts die je doen lonken naar een even gelikt leven én een strakker lichaam, kun je jezelf trainen om positiever en blijer te zijn met je lichaam. Zelfacceptatie is één van de keys naar een gelukkig leven. Hoe? Van je lichaam leren houden kun je makkelijker doen door bijvoorbeeld de volgende dingen te doen:

Complimenteer jezelf

Niet iedere dag is even mooi, maar in iedere dag schuilt iets moois. En dat geldt ook voor jou. Het is heel makkelijk om jezelf naar beneden te praten maar voor wie of wat zou je dat in vredesnaam doen? Kijk naar wat je allemaal hebt en wat je allemaal kan. Jouw lijf en lichaam zijn uniek, er is er maar één van jou, wees daar terecht trots op!

Omring jezelf met positieve vrouwen

Neem een voorbeeld aan de vrouwen die zichzelf omarmen. Zij zijn blij met zichzelf en dat mag jij ook zijn. Waar je mee omgaat daar raak je mee besmet, dus doe er je voordeel mee. Verwijder bijvoorbeeld mensen waar je onzeker van wordt van je social mediakanalen. Omring je met goede energie en niet met onrealistische Instagramaccounts.

Megan Jayne Crabbe over body positivity: “Jij hebt de wereld meer te bieden dan een platte buik”

Denk om je gezondheid

Streef niet een bepaald beeld na qua hoe je eruit wil zien, eet gezond en je komt vanzelf dichter bij je doel. Daarnaast zul je je stukken energieker voelen, en eigenlijk is dat het enige waar het om draait. Want door die extra dosis energie zul jij je veel én veel beter voelen. En wat blijkt: gelukkige vrouwen zijn de mooiste vrouwen.

Skip de comfort zone

Denk niet dat iets je niet staat omdat je er het figuur niet voor zou hebben. Waarschijnlijk is dit een onzekere gedachte die totaal onterecht is. Je doet die jurk evengoed aan en wordt vanuit alle hoeken gecomplimenteerd, want zo kan het dus ook gaan. Welk lichaam je ook hebt, we hebben allemaal onze onzekerheden. Kijk wat meer naar hoe andere mensen jou zien, dan zie je sneller hoe mooi je bent!

Dit artikel verscheen eerder op Famme

Meer Body Positivity?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
4 fijne manieren om positiever over je eigen lichaam te zijn
Sluiten