Alrik de Jong
Alrik de Jong Better World 13 mrt 2019

Dit huis is in één dag 3D-geprint voor minder dan 4.000 euro

Ongeveer miljard mensen op aarde hebben geen toegang tot fatsoenlijke huisvesting. Maar samenwerkingen als die tussen ICON en New Story bieden hoop. Want als je in 24 uur een huis kunt downloaden en printen voor minder dan 4.000 euro, is het ineens een heel ander spelletje. De twee bedrijven hebben samen een manier gevonden om huizen met een oppervlakte van 180 tot 240 vierkante meter te 3D-printen. Het eerste 3D-geprinte huis hebben ze al gepresenteerd en dat was binnen een etmaal ‘gebouwd’.

New Story + ICON : 3D Printed Homes for the Developing World

3Dhome.org – The first permitted, 3D-printed home created specifically for the developing world was unveiled today in Austin, Texas by New Story, the non-profit working to create a world where no human being lives in survival mode, and ICON, the newly launched construction technologies company leading the way into the future of homebuilding by using 3D printing to make major advancements in affordability, building performance, sustainability and customizability.

Dat huis staat in Austin, Texas. Om het huis te bouwen heeft ICON een mobiele 3D-printer ontwikkeld, de Vulcan genaamd, die ontworpen is om te kunnen functioneren in gebieden waar stroom niet betrouwbaar is en drinkwater niet voorradig, zoals El Salvador of Haïti.

Bedrock Travel: klaar voor een solo trip? Onthoud deze 5 dingen

De voordelen van een 3D-geprint huis

“3D-geprinte huizen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden”, zegt mede-oprichter van ICON Jason Ballard. “Zo heb je een een gebouwschil met een betere thermische kwaliteit, een hogere thermische massa (vermogen om warmte en kou op te nemen, red.), veel minder afval en de mogelijkheid tot meer ontwerpen. Maar het grootste verschil is natuurlijk de prijs en snelheid van de bouw.”

Hoe lang de huizen meegaan? Volgens New Story even lang of langer dan een huis dat is gemetseld met steen en beton. ICON en New Story willen de huizen eenvoudig houden om de onderhoudskosten te minimaliseren.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een project op El Salvador, dat via crowdfunding tot stand moet komen. Het is de bedoeling dat daar in de loop van het tweede kwartaal van 2019 honderd huizen worden gebouwd.

3d geprint huis
3d-geprint huis

Meer goede ideeën

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit huis is in één dag 3D-geprint voor minder dan 4.000 euro
Sluiten