3 tips voor minder schadelijke stoffen in huis (en in je lijf)

Er zijn zóveel manieren die kunnen zorgen dat we betere keuzes maken als het draait om het milieu en onze gezondheid. Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Met deze drie eenvoudige tips kun je instant een groot gedeelte van de gifstoffen uit je leven bannen.

3x minder schadelijke stoffen in huis

Deze tips vallen onder de categorie ‘kleine moeite, groot verschil’. Zo makkelijk kan het zijn!

1. Kies voor wasmiddel met natuurlijke ingrediënten

We willen graag een wasmiddel dat onze kleding goed schoon wast én het ook nog eens lekker laat ruiken. Om aan deze verwachtingen te voldoen produceren fabrikanten een goed werkend wasmiddel, maar in veel gevallen bevat het een hoop schadelijke chemicaliën. Kies daarom voor een wasmiddel met natuurlijke ingrediënten, zoals Seepje.

2. Stop met het gebruiken van antibacteriële handzeep

Antibacteriële handzeep bevat het ingrediënt triclosan. Door deze stof worden bacteriën resistent. Wanneer het vervolgens echt nodig is om deze bacteriën te bestrijden, hebben we geen middelen meer. Volgens sommige onderzoekers werkt een gewone handzeep net zo ontsmettend.

3. Gebruik producten zonder parfum

Parfum is vaak de boosdoener die huidirritaties veroorzaakt. Je kunt daarom beter kiezen voor producten waar dit niet in voorkomt. Als je echt niet zonder geurtje kan, kies dan voor producten die geparfumeerd zijn door middel van etherische oliën.

Je leest het: meer natuurlijke producten in huis (en in je lijf) halen is helemaal niet zo ingewikkeld.

Meer over natuurlijke producten?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
3 tips voor minder schadelijke stoffen in huis (en in je lijf)
Sluiten