wpk-admin
wpk-admin Body 19 jul 2016

3 redenen waarom vrouwen niet ‘in the mood’ zijn

Mannen schijnen er altijd klaar voor te zijn. Onvermoeibaar knallen, als een Duracell-batterij. Vooral in de slaapkamer. "Soms lijkt het wel, alsof dat ding een eigen leven leidt", aldus menig mannelijk schoon. Wij vrouwen steken anders in elkaar. Is seks minder belangrijk voor ons? Nee. Onze voortplantingsdrang is net zo sterk. Onze lust ook...

Echter, als wij niet in de stemming zijn, is het mogelijk vanwege één van deze 3 redenen.

3 redenen waarom vrouwen niet ‘in the mood’ zijn

1. Slechte hygiëne

Ons lichaam schakelt automatisch over in de bescherm-modus, wanneer we kans lopen op ziektes. Onderzoek aan de Universiteit van Portsmouth toont aan dat afschuw de sterkste mood killer is voor vrouwen. Stukken sterker dan voor mannen en zelfs heftiger dan angst.

Lees ook: Een betere relatie door een bevredigend seksleven of andersom? Onderzoek geeft antwoord

Lege pizzadozen en bierflesjes, rondslingerende asbakken, ongewassen lakens… Geen grote turn-on.
Het is niet zo dat we allemaal smetvrees hebben en een steriele omgeving eisen, maar een hoeslaken waar géen vlekken op zitten: fijn!

Het kan overkomen alsof we te streng zijn voor mannen, maar zo kijken we ook naar onszelf. Neem douchen. Drie uur voor de seks douchen is recent, jongens. Langer dan drie uur niet. Als wij net uit onze hot 40 degrees yogaklas komen, dat we zo bezweet zijn dat het lijkt alsof het buiten geregend heeft… Eerst douchen!

2. Mentale stress

Overdag zitten wij in standje werk. De vecht- of vluchtmodus. We zijn alert, verkeren in opperste concentratie. Hoe schakel je dan om? Lastig soms. Ons zenuwstelsel heeft er officieel 3 uur voor nodig om in de ontspannen modus te komen, die nodig is voor seksuele opwinding.

Must read: 6 mentale hacks om met stress te kunnen omgaan

Hoe versnel je deze 3 uur? Met zoiets simpels als een warme knuffel. Kaarsjes, ontspannen muziek, een fris gewassen bed… Gegarandeerd pret.

3. Emotionele verwaarlozing

Volkszanger Nielson zong het al: het zijn nog steeds de kleine dingen, die het doen… Cliché, maar waar. Als een vrouw het idee krijgt dat je niet om haar geeft, dan ben je verloren. Dan kun jij er als man nog zo goddelijk uitzien, wij hebben die emotionele connectie nodig. Dan zijn wij niet jouw oase, dan blijven wij slechts een fata morgana. Je ziet ons, maar je hebt ons niet.

Lees ook: Vrouwen daten mannen die op hun broer lijken: is dit waar?

Hoe los je dit op? Wederom eenvoudig. Stuur haar berichtjes op een dag, laat zien dat je aan haar denkt. Het hoeven geen grote gebaren of dure cadeaus te zijn. Al stuur je haar maar ‘goedemorgen schatje’, of maak je haar aan het lachen met een grappig plaatje.

Sta haar een keer op te wachten bij de deur en groet haar met een warme knuffel, laat haar eerst praten over haar dag. Laat haar zien dat ze meer is dan een bespeelbaar instrument.

Verbinding is alles. Luister naar miss Marilyn Monroe: “if you can make a girl laugh, you can make her do anything”.

Meer over seks?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
3 redenen waarom vrouwen niet ‘in the mood’ zijn
Sluiten