Voor de koudere dagen: een heerlijk recept voor warme havermoutpap

Een veganistisch recept

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living the Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een heerlijk recept voor een winterse havermoutpap.

INGREDIËNTEN

  • 50 gram havervlokken
  • 250 ml amandel melk
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • handjevol bevroren bosbessen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kokosbloesem suiker
  • 1 eetlepel boekweit grutten
  • 1 eetlepel pompoenpitten

BEREIDING HAVERMOUTPAP

Doe de melk en de havervlokken in een pannetje en breng dit samen, op laag vuur, zachtjes aan de kook. Roer goed door, het zal langzaam aan havermoutpap worden. Gebruik je amandelmelk, die wat dikker is dan andere soorten plantaardige melk, dan is je havermout binnen vijf minuten welk klaar. Met een dunnere melk (rijst of haver) duurt dit wat langer.

Schep je havermoutpap in een bakje en versier met een grote eetlepel pindakaas, de bosbessen, pompoenpitten, boekweit grutten, kaneel en kokosbloesem suiker. Roer dit goed door elkaar en geniet!

Vind je een van deze ingrediënten niet zo lekker, no worries, vervang het dan door ander fruit of andere zaden.

Meer recepten

Hier vind je het recept voor een vegan Twix.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.