Is dit de oplossing? Verticale miniboerderijen in supermarkten en restaurants

Een korte video over een bedrijf dat het al doet

Een bijzonder initiatief: waarom zou je niet op een duurzame manier je eigen groenten en kruiden telen? Deze Duitse supermarkt en dit restaurant deden het.

Het is een inspirerende manier om mensen te laten zien dat je groenten en kruiden kunt laten groeien in een gebouw (in dit geval, midden in de supermarkt of de keuken van een restaurant). Er is minder water voor nodig én er worden geen pesticiden gebruikt.

Naast de duurzamere manier van produceren (minder water en geen pesticiden) vertelt één van de initiatiefnemers dat de smaak ook nog eens veel beter is. Omdat het niet uren in dozen heeft gestaan of vervoerd moet worden is de smaak veel intenser.

Meer lezen

Een handige gids voor schone keukenproducten en wat extra tips voor onderweg.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.