Een recept voor een heerlijke vegan quiche

Perfect voor deze nazomerse dagen

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living the Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een heerlijk recept voor een vegan quiche.

Ingrediënten

Vegan deeg voor een bakvorm van 30 cm (dit kunnen plakjes zijn of een rol van bijvoorbeeld tante fanny).

  • blok tofu van ongeveer 400 gram
  • 2 eetlepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 el edelgistvlokken
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 middelgrote rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 150 gram champignons
  • 250 gram spinazie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • sap van 1 citroen
  • 2 grote tomaten
  • handjevol walnoten
Living the Green Life

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden, haal je quiche deeg uit de vriezer en vet je bakblik in met kokosolie.

Haal de tofu uit de verpakking en laat het vocht weglopen, knijp de tofu goed uit en doe deze in je keukenmachine. Voeg hier de appelciderazijn, mosterd, komijn, edelgistvlokken, citroensap, kurkuma en paprikapoeder bij. Zet de keukenmachine aan en mix tot je een glad beslag overhoudt. Zorg ervoor dat het een dikke puree is, blijft de tofumix wat brokkelig kan je nog wat appelazijn of citroensap toevoegen.

Bekleed je bakblik met het quiche deeg.

Snij de ui, de knoflook, de champignons en 1 tomaat in kleine stukjes. Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit de ui en de knoflook ongeveer vijf minuten. Voeg vervolgens de champignons en tomatenpuree toe en op het laatst de spinazie.

Giet het vocht van de spinazie en de champignons weg en schep de ingrediënten door de tofu mix. Giet dit samen in de, met deeg beklede, bakvorm en strijk glad met een spatel. Snij de tomaat in plakjes en leg deze op de quiche. Zet de vegan quiche in de voorverwarmde oven en laat hem ongeveer 45 minuten staan (hou hem goed in de gaten want elke oven is anders..)

Laat hem goed afkoelen, snij in stukken en geniet!

Nog een recept

Een recept voor heerlijke romige vegan risotto.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.