Een recept voor heerlijke romige vegan risotto

Heel simpel om te maken, en toch gezond

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living the Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een heerlijk recept voor romige vegan risotto.

Ingrediënten

200 gram risotto rijst (ik gebruikte arborio rijst)
250 gram kastanje champignons
1 middelgrote rode ui
1 kleine prei
2 grote roma tomaten
75 ml droge witte wijn
2 teentjes knoflook
1 stuk gember van 1 cm bij 1 cm
1 liter groente bouillon
2 eetlepels edelgistvlokken
2 eetlepels kokosolie

Bereiding

Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snijd in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de kokosolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag.

Laat dit zo’n tien minuten staan. Snijd de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je de knoflook en gember toe. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen en giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.

Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.

Snijd in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.

Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.

Nog een recept

Recept voor een vegan zoete aardappel stoofpot.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.