Recept voor raw haver-cashewtaart

Lekker snacken zonder schuldgevoel

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week een recept voor een raw haver-cashewetaart. Een gezond tussendoortje om je energieniveau op pijl te houden.

Benodigdheden

  • 1 taartvorm
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 3 el kokosolie
  • 3 el havergrutten
  • 250 g dadels (zonder pit)
  • 125 g pistache noten
  • 75 g rozijnen
  • 20 g quinoa puffs (gepofte quinoa korrels)

De vulling:

  • 250 g gewelde cashew noten
  • 4 el kokosolie
  • 20 g gember
  • 4 el honing

Zo maak je het

De bodem:

  1. Smelt de kokosolie in een pan en voeg hier de havergrutten bij. Laat dit 10 min staan in de warme kokosolie. Giet het daarna in een kom.
  2. Ontpit de dadels en doe deze samen met de pistache noten, rozijnen en quinoa puffs bij de kokosolie met havergrutten.
  3. Kneed alles met de hand goed door elkaar heen en leg dit deeg als een bodem in de taartvorm bekleed met bakpapier.

De vulling:

  1. Laat de cashewnoten wellen (ongeveer 4 uurtjes in een bakje water). Gooi dit water hierna weg en gebruik alleen de noten. Blend deze in de blender.
  2. Smelt de kokosolie in een pan en voeg deze olie bij de cashewnoten in de blender.
  3. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe aan de blender en blend alles circa 5 minuten fijn.
  4. Giet deze vulling over de dadelbodem. Laat de taart daarna even 4 uurtjes opstijven in de koelkast en hij is klaar! Als je wilt kan je de taart nog versieren met bramen of ander lekker zomers fruit.

Meer lezen?

Probeer ook eens deze havermout rabarber squares (met aardbeien)!

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.