Vegan cake met bosbessen: zó lekker om een plak mee te nemen als tussendoortje

Enjoy!

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living the Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een heerlijk recept voor een vegan cake met bosbessen.

Ingrediënten

Droge ingrediënten

  • 350 gram meel (ik gebruikte amandelmeel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels kokos bloesem suiker
  • handvol blauwe bessen

Vloeibare ingrediënten

  • 5 middelgrote rijpe bananen
  • 3 grote eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)

Tip! Ingrediënten voor een extra luchtige cake

  • halve theelepel baking soda
  • halve eetlepel appel azijn

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.

Doe alle droge ingredienten in een kom en hussel alles even door.

Doe de vloeibare ingrediënten en je blender of keukenmachine en mix tot je een dikke vloeibare saus overhoudt. Giet dit over de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar.

Schep de baking soda hier overheen en daarop schenk je de appel azijn (dus op de baking soda). Dit zal gaan schuimen, niet schrikken, dit hoort! Roer alles nog een laatste keer en schep het deeg in je bakblik.

Zet deze vervolgens 30 minuten in een voorverwarmde oven. Prik daarna een sate prikker in je cake. Komt deze er droog uit? Mooi, dan is hij klaar! Enjoy!

Meer recepten?

Probeer ook eens deze vegan Twix. Zó lekker.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.