Recept: havermout rabarber squares (met aardbeien)

Smakelijk!

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze keer delen we een recept voor havermout rabarber squares.

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Bakpapier

Compote

  • 450 g rabarber
  • 250 g aardbeien
  • 4 el maizena
  • 50 g suiker
  • Sap van 1 halve citroen

Deeg

  • 250 g havermout
  • 200 g speltbloem
  • 175 g kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 1 snufje zout
  • 1 tl bakpoeder

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven eerst voor op 175 graden. Snijd de rabarber in kleine stukjes en verwijder de roosjes van de aardbeien. Doe de rabarber, aardbei en de overige ingrediënten voor de compote bij elkaar in een pan en laat op laag vuur staan. De rabarber en de aardbeien vallen vanzelf uit elkaar, roer af en toe door zodat er niks aankoekt onderin de pan. Laat het staan totdat het een zachte compote is.
  2. Doe nu alle ingrediënten van het deeg in een kom en kneed het tot een soepel deeg. Neem 1/3e van het deeg apart en maak van de rest de bodem in de bakvorm of een ovenschaal. Giet hier nu de compote overheen.
  3. Doe bij het overgebleven deeg nog 30 g havermout. Dit wordt de crumble voor bovenop de rabarber squares. Strooi dit over de compote. Zet de ovenschaal nu in de voorverwarmde oven. Bak de crumble in circa 25 minuten goudbruin.
  4. Laat de ovenschaal helemaal afkoelen en snijd dan pas de koek in repen! Enjoy!

Meer lezen?

Probeer ook eens deze goddelijke havermout-stroopwafels met appelstroop en kaneel.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.