Voor onderweg: overnight havermout

Recept voor 1 persoon

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze keer delen we een recept voor een overnight havermout. Je kunt het de avond van tevoren maken, zodat ‘s nachts de smaken lekker kunnen intrekken en je bij het opstaan een heerlijk gekoeld ontbijtje hebt voor onderweg. Varieer en experimenteer met verschillende combinaties van noten, fruit en melk.

Benodigdheden

  • weckpotje

Ingrediënten

  • 40 g havervlokken (gebruik havervlokken, met havermout wordt het namelijk een zachte brei, wat ook lekker kan zijn, maar havervlokken zijn lekkerder in dit gerecht!)
  • 100 g ananas, of ander vers fruit, in stukjes
  • 50 g amandelen, of andere noten
  • 50 g gedroogde cranberry’s, of ander gedroogd fruit
  • 70 ml amandelmelk en 3 el yoghurt

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de melk en yoghurt, in het weckpotje.
  2. Schenk de melk erbij en voeg de yoghurt toe en zet het potje ‘s nachts in de koelkast. Voeg eventueel naar wens nog wat kaneel of cacao poeder toe.
  3. De volgende ochtend neem je het mee en eet je het lekker onderweg op!
  4. Tip! Sluit het potje goed af met een elastiekje of doe voor de zekerheid wat vershoudfolie over de deksel van het potje. Vergeet niet om een lepel mee te nemen voor onderweg!

Meer lezen

Probeer ook eens dit havermoutje: een ontbijtversie van de worteltaart.