Een recept voor glutenvrije chocolade pannenkoeken met heerlijke topping

Recept voor twee grote pannenkoeken

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living te Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een recept voor glutenvrije pannenkoeken.

Ingrediënten pannenkoeken

  • 65 gram meel (bijvoorbeeld glutenvrij havermeel)
  • 120 ml water
  • 2 zachte dadels
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kokosbloesem suiker
  • 1 theelepel cacao poeder
  • halve rijpe banaan

Ingrediënten topping

  • andere helft van de rijpe banaan
  • chocolade saus (meng 1 eetlepel gesmolten kokosolie met 2 eetlepels rauwe cacao)
  • onbewerkte amandelen

Bereiding

Meng in een grote kom het meel met het water en roer goed tot je een dik beslag overhoudt. Voeg hier het kaneel en de suiker bij.

Snij de dadels in kleine stukjes en prak de rijpe banaan. Roer deze door het beslag en zet dit drie minuten in de koelkast.

Verwarm wat kokosolie in een grote koekenpan, wanneer deze is gesmolten haal je het beslag uit de koelkast en giet je dit in de pan. Draai even goed zodat het beslag zich over de hele pan verspreidt. Wanneer de zijkanten beginnen op te krullen en het beslag van de pannenkoek in het midden droog is, draai je hem om. Bak hem nog twee minuten aan de andere kant.

Serveer met zelfgemaakte chocoladesaus, wat extra banaan en eventueel wat amandelen. Enjoy!

Probeer ook eens deze vegan boekweitpannenkoeken!