Sinaasappelhavermoutje met cacao

Recept voor 1 persoon

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Dit keer delen we een recept voor havermout met sinaasappel en cacao. Het is misschien even wennen aan de bittere smaak, maar give it a try. Cacao nibs zijn übergezond en maken van elk havermoutje een feestje.

Benodigdheden

  • steelpannetje

Ingrediënten

  • 50 g havermout
  • 200 ml sojamelk
  • 1 el cacaopoeder
  • handje walnoten
  • 3 el sinaasappelsap, versgeperst
  • 1 el cacao nibs of stukjes pure chocolade
  • schijfje sinaasappel, als garnering

Zo maak je het

  1. Breng de havermout met de sojamelk, het cacaopoeder en de walnoten in een pan aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken en roer alles regelmatig door.
  2. Haal de pan van het vuur.
  3. Roer het sinaasappelsap en de eetlepel cacao nibs of stukjes pure chocolade door de havermout. We koken het sap dus niet mee, want dan krijgt het een bittere smaak.
  4. Doe de havermout in een kom en garneer met het schijfje sinaasappel zodat het er ook nog eens heel mooi uit ziet. Smakelijk!

Kijk hier voor de ontbijtversie van het worteltaarthavermoutje.