Recept: Havermoutcrackers (ook lekker zonder beleg)

Recept voor 20 crackers

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week: havermoutcrackers. Ze zijn heel krokant en dankzij de nootachtige smaak zelfs onbelegd heel lekker. Het recept is bovendien super-eenvoudig!

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • keukenmachine met kneedhaak
  • bakpapier
  • bakplaat van 45 x 38 cm
  • deegroller

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 3 el kokosolie
  • 100 g havermeel
  • 50 g speltbloem
  • 200 ml water
  • 3 el sesamzaad
  • 5 el lijnzaad
  • 4 el zonnebloempitten
  • 2 el pijnboompitten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven vast voor op 175 °C.
  2. Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel goed door elkaar. Vorm het deeg tot een bol.
  4. Leg de bol op een vel bakpapier en rol het met de deegroller uit tot een grote lap van ongeveer 3 millimeter dik, ter grootte van de bakplaat. Bestrooi het deeg met wat speltbloem als het deeg te veel plakt. Je kunt ook de deegroller bestrooien met bloem.
  5. Leg het bakpapier met het uitgerolde deeg op de bakplaat en bak de crackers 20-30 minuten in de oven.
  6. Snijd de crackers direct als ze uit de oven komen in de gewenste vorm want dan zijn ze nog warm en zacht. Laat ze volledig afkoelen voordat je ervan gaat proeven. Mmm, lekker knapperig!