Zo bak je zelf panbrood met olijven en kappertjes

Smakelijk!

Elke week delen we een verrassend recept uit het kookboek van Havermoutje. Deze week: een recept voor brood met olijven en kappertjes, gemaakt in de braadpan.

Benodigdheden

  • ovenbestendige braadpan met deksel met een doorsnede van 24 cm
  • plasticfolie of schone theedoek
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem
  • 145 g boekweitmeel
  • 1 tl zout
  • 10 g gist
  • 2 el olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water
  • 70 g olijven
  • 30 g kappertjes
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • bloem, om te bestuiven

Zo maak je het

  1. Doe de speltbloem, het boekweitmeel, zout, de gist, olijfolie en het water in een kom.
  2. Roer met een houten lepel alles goed door elkaar. Het deeg moet licht plakkerig aanvoelen.
  3. Voeg nu de olijven, kappertjes en de pistachenoten toe. Roer nog even door.
  4. Bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek, laat het deeg minimaal 6 uur en maximaal 15 uur staan, bij kamertemperatuur.
  5. Bebloem je handen, haal het deeg uit de kom en maak er een bal van.
  6. Bekleed de braadpan met bakpapier, leg de deegbal erin, doe het deksel erop en laat het deeg nog 30 minuten rusten op een warme plek.
  7. Verwarm je oven voor op 200 °C.
  8. Zet de pan met deeg en deksel in de voorverwarmde oven en bak er in circa 45 minuten een prachtig brood van.

Smakelijk!